Το GetReed 2024 μας προσκαλεί σε καλοκαιρινές συναυλίες στη Νάξο

Newsroom
03/07/2024 23:54
 
 
 

 

Το GetReed κάνει τα πρώτα του βήματα το καλοκαίρι του 2024 στη Νάξο, ξεκινώντας την διοργάνωση μιας σειράς συναυλιών με τη συμμετοχή καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Η διοργάνωση αυτή φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Νάξου ενισχύοντας τον πολιτιστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα του νησιού μέσω της φιλοξενίας ενός ευρύ φάσματος μουσικών εκδηλώσεων που θα παρουσιάζουν σε κατοίκους και επισκέπτες ότι συμβαίνει στην σύγχρονη ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.

Η παραγωγή των εκδηλώσεων αυτών θα γίνει από την ομάδα των Apollomuse Productions και Blackspin Records σε συνεργασία με το τμήμα πολιτισμού του Δήμου Νάξου.

Η αρχή θα γίνει στις 27 Ιουλίου στον χώρο του Γυμνασίου της χώρας της Νάξου όπου θα φιλοξενηθούν οι Χατζηφραγκέτα. Στον ίδιο χώρο, στις 07 Αυγούστου θα εμφανισθεί η Νεφέλη Φασούλη και στις 17 Αυγούστου θα γίνει το 1ο GetReed Festival σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία της Μικρής Βίγλας με τη συμμετοχή των The Steams, Los Tre, Dury Dava και Cosmic Shadows.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 1ου GetReed Festival

ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ | Σάββατο 27/07

Οι Χατζηφραγκέτα ξεκίνησαν ως μουσικό ντουέτο στην Αθήνα το 2007 αποτελούμενο από τους Βαγγέλη Χατζηγιάννη και Πάνο Φραγκιαδιάκη. Τραγουδούν σκονισμένες μελωδίες για χαμένες αγάπες και γκρεμισμένες ζωές πάντα με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο όπου τους καθιστά τόσο ξεχωριστούς και αγαπητούς στο κοινό εδώ και 17 χρόνια.

Αυτό τον Ιούλιο (27/07) θα βρεθούν στη Νάξο σε full band σύνθεση για να μας παρουσιάσουν με την δική τους μοναδική αισθητική, πως συνδυάζονται η μουσική προηγούμενων δεκαετιών όπως το ρεμπέτικο και τα λαϊκά, με τις έντεχνες μελωδίες και το hip-hop.

Οι Χατζηφραγκέτα είναι:

Πάνος Φραγκιαδάκης / Φωνή, κιθάρα
Βαγγέλης Χατζηγιάννης / Φωνή, κιθάρα
Βασίλης Τσιγκρής / Μπάσο
Γιώργος Χριστοδούλου / Τύμπανα

Πληροφορίες event

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: 1ο Γυμνάσιο Χώρας Νάξου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27 Ιουλίου 2024
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21:45
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ προπώληση: 15€ (more.com)

ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ | Τετάρτη 07/08

H Nεφέλη Φασούλη είναι το κορίτσι της ¨διπλανής πόρτας¨ με την χαρακτηριστική ερμηνεία και τη μοναδική φωνή, μία από τις πιο όμορφες της νέας γενιάς. Με μουσικές επιρροές από την τζαζ και την κλασσική μουσική έως την παραδοσιακή και τη σύγχρονη ελληνική, έχει πλαισιώσει στη σκηνή ως ερμηνεύτρια, πληθώρα καταξιωμένων καλλιτεχνών ενώ τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμη συνεργάτης στις παραστάσεις του Φοίβου Δεληβοριά.

Στις 07 Αυγούστου η Νεφέλη θα βρεθεί στη Νάξο για μία μοναδική συναυλία ερμηνεύοντας τραγούδια από ετερόκλητους μουσικούς κόσμους με σαγηνευτικές τζαζ συνθέσεις, απρόβλεπτες εκτελέσεις παραδοσιακών τραγουδιών και ονειρικές έντεχνες μελωδίες. Τραγούδια με νόημα, ψυχή και συναίσθημα, όπως αυτά που συναντάμε στο νέο της δίσκο με τον Αντώνη Απέργη “Ο Κήπος”

Πληροφορίες event

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: 1ο Γυμνάσιο Χώρας Νάξου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 07 Αυγούστου 2024
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:45
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ προπώληση: 15€ (more.com)

GETREED FESTIVAL | Σάββατο 17/08
The Steams / Los Tre / Dury Dava / Cosmic Shadows

Στις 17 Αυγούστου θα γίνει το πρώτο GetReed Festival σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία Μικρή Βίγλα της Νάξου, με τη συμμετοχή τεσσάρων αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της σύγχρονης ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Πρώτοι στη σκηνή θα ανέβουν οι Cosmic Shadows όπου αναμειγνύουν τις κοσμικές δονήσεις της δεκαετίας του ’60 με ωμές μελωδίες, υπνωτικούς ρυθμούς και επαναστατικούς στίχους, προσκαλώντας το κοινό σε ένα ονειρικό ταξίδι, γεμάτο garage και neo psychedelic συνθέσεις.

Επόμενοι θα είναι οι Dury Dava, με την μουσική τους να αντλεί έμπνευση από τους ψυχεδελικούς ήχους των 60’ς και των 70’ς, το krautrock, τις μουσικές παραδόσεις της ανατολικής μεσογείου και την αμεσότητα του πανκ. Είναι πλέον γνωστοί για τον μουσικό τους αυθορμητισμό και την ξέφρενη διάθεση που μεταδίδουν στις live εμφανίσεις τους.

Θα ακολουθήσουν οι Los Tre όπου η μουσική τους είναι ένας συνδυασμός διεθνών μουσικών παραδόσεων, συμπεριλαμβανομένων Δυτικοαφρικανικών, Κουβανικών, Αιθιοπικών, Αραβικών και Ελληνικών επιρροών, πλαισιωμένη από ένα ηλεκτρικό ήχο με έντονα στοιχεία ψυχεδέλειας της δεκαετίας του ’70, συνδυασμένα με τη δύναμη και την ελευθερία της αυτοσχεδιαστικής μουσικής.

Τελευταίοι στη σκηνή θα ανέβουν οι The Steams με επιρροές από την psych-acid rock σκηνή της Αμερικής στα τέλη της δεκαετίας του ’60 αλλά και την χαρακτηριστική αισθητική της κλασικής ψυχεδέλειας των αρχών της δεκαετίας του ’70. Το 2018 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο Wild Ferment προκαλώντας αίσθηση στην νεοψυχεδελική σκηνή ενώ τον Ιούνιο του 2022 κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ τους Mild Conquest, μια σύγχρονη τραγωδία που επεκτείνει τον ήχο τους πέρα από τα όρια του «κλασικού» ροκ παντρεύοντας παραδοσιακά όργανα, πολυφωνίες και διηγήσεις με groovy ρυθμούς, ογκώδεις κιθάρες και διονυσιακά ξεσπάσματα

Πληροφορίες event

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Παραλία Μικρή Βίγλα, Νάξος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 17 Αυγούστου 2024
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:15
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ προπώληση: 18€ (more.com)

Πηγή: culturenow.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 211 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*