Η Νάξος στο επίκεντρο του «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Παράδοση, φύση και γεύσεις στην καρδιά των Κυκλάδων

Newsroom.
20/05/2025 00:25
 
 
 

Η εκπομπή «Φτάσαμε» ταξιδεύει την Κυριακή 25 Μαΐου στη Νάξο, με τον Ζερόμ Καλούτα να ανακαλύπτει τις ομορφιές, τα τοπικά προϊόντα και τους ανθρώπους του νησιού, μέσα από αυθεντικές εμπειρίες και ιδιαίτερες συναντήσεις

Στον τρίτο κύκλο αυτού του διαφορετικού ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ, ο Ζερόμ Καλούτα ανακαλύπτει νέους μακρινούς ή κοντινότερους προορισμούς και μυείται στα μυστικά, στις παραδόσεις και στον τρόπο ζωής των κατοίκων τους. Γίνεται θαλασσόλυκος σε ελληνικά νησιά και σε παραθαλάσσιες πόλεις, ανεβαίνει σε βουνά, διασχίζει φαράγγια, δοκιμάζει σκληρές δουλειές ή ντελικάτες τέχνες, μαγειρεύει με κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης, εξερευνά τοπικούς θρύλους, γίνεται αγρότης, κτηνοτρόφος, μούτσος ή καπετάνιος!

Πάντα με οδηγό τη διάθεση να γίνει ένα με τον τόπο και να κάνει νέους φίλους, πάντα με το γιουκαλίλι στο χέρι και μια αυτοσχέδια μελωδία και έναν στίχο, εξαιρετικά αφιερωμένο στους ανθρώπους που δίνουν ζωή και ταυτότητα σε κάθε περιοχή. Και αν κάπου τον συναντήσετε, απλώς ακολουθήστε και μπείτε στο ρυθμό: «Φτάσαμε», είμαστε εδώ!

Tην Κυριακή 25 Μαΐου εξερευνούμε τη Νάξο

Στη μαγευτική Νάξο στην καρδιά των Κυκλάδων, σε ένα νησί, που όσες φορές κι αν το επισκεφθείς κάτι καινούριο θα ανακαλύψεις, ταξιδεύει η εκπομπή «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα.

Η περιήγηση στη γεμάτη εναλλαγές Νάξο ξεκινά από την Αλυκή, τον μεγαλύτερο υγρότοπο των Κυκλάδων. Ο Ζερόμ μυείται στην προστασία της άγριας ζωής, επισκέπτεται το σταθμό περίθαλψης, όπου συναντά τον Μπρούνο (μια αδύναμη θαλάσσια χελώνα που διασώθηκε από εθελοντές) και βοηθά στην επιχείρηση απελευθέρωσης δύο μικρών σκαντζόχοιρων.

Στα ορεινά του χωριού Ακρωτήρι, ο Ζερόμ ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται τυριά Νάξου από την αρχή: από το άρμεγμα των προβάτων μέχρι τη διαδικασία δημιουργίας φημισμένων παραδοσιακών ναξιώτικων τυριών, όπως το αρσενικό και το ξινότυρο.

Κοντά στους Μέλανες, ο Ζερόμ συναντά ένα μεσαιωνικό κτήμα, όπου μαγειρεύει παραδοσιακό ρόστο, μαζί με μια μαγείρισσα που είχε μαγέψει με τις γεύσεις της μέχρι και τον διάσημο Άντονι Μπουρντέν.

Στην γραφική Απείρανθο, ένα από τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων, με δικά του έθιμα, παραδόσεις και προϊόντα, ο Ζερόμ ανακαλύπτει την τέχνη των παραδοσιακών υφαντών Απειράνθου, ενώ τέλος στο Φιλώτι, το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο χωριό του νησιού, κάνει ένα ιδιαίτερο μάθημα μουσικής με παραδοσιακά «τσαμπουνοτούμπακα»…

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3.489 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*