Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο 2018 του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου

hmerologio 2018 apeiranthou
admin
24/12/2017 00:49
 
 
 

Μια ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλαξε το Δ.Σ. του Απεραθίτικου Συλλόγου που κυκλοφόρησε, πιο γρήγορα από ποτέ, το ημερολόγιό του για το νέο έτος.

Το θέμα του είναι: “Η Απεραθίτικη ύπαιθρος μέσα απ’ τις παλιές στράτες” και αναφέρεται σε μονοπάτια και διαδρομές που λίγοι έχουν σεριανίσει.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και προσεγμένα κείμενα την επιμέλεια των οποίων είχε ο φίλος της Απειράνθου Τάσος Αναστασίου. 

Ο Τάσος Αναστασίου, εργάστηκε από το 1985 ως στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν. Ε. Λ. Ε.) Κυκλάδων και μετά το 1994 ως προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο. Ανάλογη δραστηριότητα αναπτύσσει σήμερα στα πλαίσια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ιδιαίτερα σε προγράμματα διάσωσης και ανάδειξης της πολιτιστικής φυσιογνωμίας και του φυσικού τοπίου των Κυκλάδων, με αιχμές:

– το πρόγραμμα Χάραξης και Ανάδειξης Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος, με πεδίο τους λιθόστρωτους υπαίθριους δρόμους και μονοπάτια, που εξελίσσεται με επιτυχία στα περισσότερα Κυκλαδονήσια.

– την καταγραφή, ενδυνάμωση και ανάδειξη της παραδοσιακής μουσικής του Αιγαίου σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και ιδρύματα, με κύριες δράσεις τις πραγματοποιούμενες σε ετήσια βάση Μουσικές Συναντήσεις Λαϊκών Πνευστών Αιγαίου, τις Συναντήσεις Παραδοσιακής Μουσικής Νέων,
εθνομουσικολογικές έρευνες με αντικείμενο τη συγκρότηση αρχείων για τις μουσικές των Κυκλάδων κατά νησί και την παραγωγή αντίστοιχων εθνογραφικών ταινιών – ντοκιμαντέρ.

– ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο τον υλικό πολιτισμό των Κυκλάδων και με κατάληξη την παραγωγή θεματικής εκδοτικής σειράς κατά νησί, καθώς και δράσεις καταγραφής, ταξινόμησης και αποτίμησης του ιστορικού αρχειακού υλικού κάθε νησιού.

Έχει συμμετάσχει σαν εισηγητής ή διοργανωτής σε συνέδρια, ημερίδες, διεθνείς αποστολές και σεμινάρια πολιτιστικού ενδιαφέροντος με επίκεντρο τις Κυκλάδες και το Αιγαίο. Επίσης, έχει εκπονήσει μελέτες και άρθρα με αντικείμενο τον πολιτισμό.

Δείτε το νέο ημερολόγιο του Απεραθίτικου Συλλόγου: ΕΔΩ

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*