Τι θα δούμε φέτος την Αποκριά στη Νάξο!

karnavali naxos 2016
admin
11/01/2018 00:32
 
 
 

Συνάντηση για τη διοργάνωση της φετινής αποκριάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο θεατρικό μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν αρκετοί εθελοντές και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων καθώς και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Παντελιάς.

Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν ιδέες και προτάσεις για το πώς θα διοργανωθεί φέτος η Αποκριά στη Νάξο.

Οι στόχοι που τέθηκαν ήταν όχι μόνο να επιμηκυνθεί η περίοδος των αποκριάτικων εκδηλώσεων αλλά και να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε αυτές.

Έτσι, οι εκδηλώσεις φέτος θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο πριν από την τελευταία εβδομάδα της αποκριάς, και θα κορυφωθούν την καθαρά Δευτέρα με τα Κούλουμα.

Την έναρξη των εκδηλώσεων όπως όλα δείχνουν, θα κάνει το Γενικό Λύκειο της Νάξου με συναυλία που θα δώσει στην κεντρική πλατεία της παραλίας της Χώρας, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα τα παιδιά των σχολείων της Νάξου -και φυσικά όσοι άλλοι το επιθυμούν να συμμετέχουν- θα παίξουν στην κεντρική παραλιακή οδό …«Survivor»!

Σε ότι αφορά το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς:
Την Παρασκευή –όπως κάθε χρόνο άλλωστε– θα λάβει χώρα ένα Διονυσιακό δρώμενο (δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πιο θα είναι αυτό – αν και ακούστηκαν κάποιες ιδέες), το οποίο θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια, θα περιλαμβάνει μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου και θα διαδραματιστεί σε μεγαλύτερη (χωρικά) έκταση.

Το Σάββατο οι γνωστές σε όλους και αγαπημένες, λαμπαδηφορίες έτσι όπως τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και ίσως με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις.

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς θα γίνει το μεγάλο Καρναβάλι για το οποίο μελετάται να αλλάξει η ώρα διεξαγωγής του, και να διεξαχθεί κατά τις απογευματινές ώρες, ούτως ώστε να μπορεί ο κόσμος το πρωί και το μεσημέρι να επισκεφθεί τα χωριά και αμέσως μετά να ολοκληρώσει την αποκριάτικη διασκέδασή του στη Χώρα της Νάξου με το Καρναβάλι.

Ένας ακόμα στόχος που συζητήθηκε στην πρώτη αυτή συνάντηση για τη διεξαγωγή του καρναβαλιού στη Νάξο, ήταν η συμμετοχή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που θα μπορούσαν να παίξουν οι κουδουνάτοι, οι κορδελάτοι κ.λπ. από τα χωριά του νησιού, εντός κι εκτός από τις τοπικές τους κοινωνίες.

Το επόμενο ραντεβού για συζήτηση κλείστηκε για την προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, στις 7:00 το απόγευμα στο θεατρικό μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*