Ακυρώθηκε το Σωματείο “Σμυριδορυκτών – Σμυριδωρύχων Κοινοτήτων Ορεινής Νάξου” με απόφαση του Πρωτοδικείου

smyridergates 3 1
admin
15/01/2018 13:58
 
 
 

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Νάξου –στο οποίο είχε προσφύγει ο Σύνδεσμος Σμυριδορυκτών τον Όρμου Λυώνα– για να προσβάλει τη διάταξη του Ειρηνοδικείου για τη σύσταση του σωματείου που δημιούργησαν οι σμυριδορύκτες της Απειράνθου, με την επωνυμία “Σύνδεσμος Σμυριδορυγκτών-Σμυριδορύχων Κοινοτήτων Ορεινής Νάξου”.

Η απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη, ακυρώνει τη διάταξη του Ειρηνοδίκη με την οποία αναγνωρίστηκε το εν λόγω Σωματείο, με την επωνυμία “Σύνδεσμος Σμυριδορυγκτών-Σμυριδορύχων Κοινοτήτων Ορεινής Νάξου” και δέχεται την ανακοπή του Σωματείου Σμυριδορυγκτών Όρμου Λυώνα Νάξου.

Όπως ανέφερε στο naxostimes.gr ο δικηγόρος του Σωματείου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου, Πέτρος Μανδηλαράς, δεν ήταν δυνατόν να υφίσταται ένα τέτοιο σωματείο, με αυτή την επωνυμία, η οποία ουσιαστικά μιλά για τις κοινότητες της ορεινής Νάξου και άρα εμπεριέχει και τους σμυριδορύγκτες του Σωματείου του Λυώνα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Σμυριδορυγκτών Όρμου Λυώνα Νάξου Μιχάλης Πάσουλας σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr έκανε λόγο για δικαίωση του σωματείου του, το οποίο είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη την σύσταση και την επωνυμία του νέου σωματείου από τους Απειρανθίτες σμυριδορύκτες.
“Στο παρελθόν, το συγκεκριμένο σωματείο, ονομάζονταν “Σωματείο Σμυριδορυκτών Απειράνθου” σημείωσε ο κ. Πάσουλας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Πέτρος Μανδηλαράς στο naxostimes.gr οι Σμυριδορύγκτες της Απειράνθου έχουν το δικαίωμα της έφεσης στη συγκεκριμένη απόφαση.

Να σημειωθεί ότι περίπου πριν από ένα χρόνο οι σμυριδορύγκτες της Απειράνθου, με πρωτοβουλία τους, αποφάσισαν να επανασυστήσουν το σωματείο τους, το οποίο και ονόμασαν Σωματείο “Σμυριδορυκτών – Σμυριδωρύχων Κοινοτήτων Ορεινής Νάξου” προκαλώντας την αντίδραση των σμυριδορυγκτών του Όρμου Λυώνα οι οποίοι προσέφυγαν στη διακιοσύνη.

Το νέο σωματείο εάν εξακολουθεί να θέλει να υφίσταται και να είναι νόμιμο, θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή και φυσικά να αλλάξει όνομα. 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*