VIDEO: Τα εγκαίνια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νάξου

egkainia kdap mea 32
admin
16/01/2018 23:59
 
 
 

 

Σε κλίμα ικανοποίησης αλλά και συγκίνησης εγκαινιάστηκε την Τρίτη το βράδυ, στον Άγιο Θαλλέλαιο Νάξου, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ)…

Τον αγιασμό των εγκαινίων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ τέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ενώ το παρών έδωσαν, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βαγγέλης Παντελιάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων, η διευθύντρια του τμήματος πρόνοιας του επαρχείου Νάξου Μόσχα Βερνίκου, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και γονείς με τα παιδιά τους με ειδικές ανάγκες κ.ά.

egkainia kdap mea 2

«Έχουμε την χαρά να τελέσουμε τον αγιασμό της λειτουργίας των ΚΔΑΠ ΜΕΑ που θα αποτελεί Κέντρο της Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών» τόνισε ο μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος συνεχάρη τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, το δήμαρχο και όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Μάλιστα ο Μητροπολίτης προκειμένου να παρευρεθεί στα εγκαίνια μιας τόσο σημαντικής κοινωνικής δομής, ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι του στην Πάρο, όπως ο ίδιος σημείωσε.

«Βρήκαμε κάποιες δομές από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και εμείς συνεχίζουμε με νέες δομές. Το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, το κέντρο κοινότητας και το κοινωνικό φροντιστήριο, το οποίο μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα τώρα, αλλά θα συνεχίσει και πάλι σύντομα τη λειτουργία του» σημείωσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης.
Ο κ. Μαργαρίτης τόνισε επίσης ότι αυτή η δομή είναι συγχρηματοδοτούμενη από ευρωπαϊκό πρόγραμμα και από το δήμο.

Την ικανοποίησή του για τα εγκαίνια και την λειτουργία το ΚΔΑΠ ΜΕΑ εξέφρασε και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Παντελιάς, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. «Θα είμαστε δίπλα στο σύλλογο με όλες μας τις δυνάμεις να βοηθάνε σε οτιδήποτε χρειαστεί» τόνισε.

egkainia kdap mea 1

Η κ. Μόσχα Βερνίκου απευθυνόμενη στους εργαζόμενους στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ευχήθηκε να είναι δυνατοί, να έχουν ευαισθησία και αγάπη που σε συνδυασμό με τις γνώσεις τους θα μπορέσουν να προσφέρουν σωστό κοινωνικό έργο. «Απαραίτητη είναι και η καλή συνεργασία και η συμμετοχή των γονέων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τις ευχαριστίες του προς τη δημοτική αρχή για τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία στον Άγιο Θαλλέλαιο, εξέφρασε και ο πρόεδρος της κοινότητας Μελάνων.

Κατά την εκδήλωση έγινε και η κοπή πίτας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, ενώ προσφέρθηκε και πλούσιος μπουφές.

Να σημειωθεί ότι το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ στεγάζεται στο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Αγίου Θαλλελαίου και σκοπός του είναι η ασφαλής απασχόληση και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ατόμων με αναπηρίες μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων και των οικογενειών.
Οι ώρες λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι από τις 2:00 το μεσημέρι μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

https://www.youtube.com/watch?v=dD4EgSXuAhg&feature=youtu.be 

egkainia kdap mea 3

egkainia kdap mea 24

egkainia kdap mea 4

egkainia kdap mea 5

(Visited 101 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*