Όλα όσα θα γίνουν στο “Διονυσιακό Καρναβάλι Νάξου 2018”

karnavali naxos 2016
admin
23/01/2018 23:24
 
 
 

Λίγες μόνο λεπτομέρειες έμειναν για να οριστικοποιηθεί και να δημοσιοποιηθεί και επίσημα, το πρόγραμμα για το “Διονυσιακό Καρναβάλι Νάξου 2018” που σας παρουσιάζει το naxostimes.gr.

Μετά από διαδοχικές συναντήσεις εθελοντών με τους αρμόδιους από την πλευρά της δημοτικής αρχής (αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό και πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βαγγέλη Παντελιά), οι αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί και ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Τι θα δούμε φέτος

Το “Διονυσιακό Καρναβάλι της Νάξου 2018” θα ανοίξει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 6.30 το το απόγευμα από την πλατεία Πρωτοδικείου, με ένα αποκριάτικο πάρτι για παιδιά. Λίγο αργότερα, τη σκυτάλη της διασκέδασης θα αναλάβουν τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νάξου που θα δώσουν μία μοναδική συναυλία για να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, το αποκριάτικο ξεφάντωμα θα συνεχιστεί στο άλσος της Έλλης με παιχνίδια και δράσεις για παιδιά, αλλά και με μεγάλες δόσεις γλεντιού και παράδοσης από τους Κορδελάτους.
Ζωντανή παραδοσιακή μουσική, κέφι και χορός!

Τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου: Διονυσιακό δρώμενο που θα είναι αφιερωμένο στο θεό Διόνυσο. Σάτυροι και μαινάδες, διονυσιακά παιχνίδια και χοροί, μουσική, πειράγματα, γλέντι και άφθονος «οίνος»! Το δρώμενο, που φιλοδοξεί να έχει πολύ περισσότερες συμμετοχές από τα προηγούμενα χρόνια, θα ξεκινήσει από την Αγία Θεοδοσία και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της παραλίας στην πόλη της Νάξου. (Η ονομασία του δρώμενου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή).
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου: Οι γνωστές και αγαπημένες σε όλους Λαμπαδηφορίες, με ώρα εκκίνησης των προετοιμασιών στις 7:00 το βράδυ στη σχολή Ουρσουλινών και στο Γενικό Λύκειο Νάξου. Λεπτομέρειες για το δρώμενο αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες από τους υπεύθυνους της προετοιμασίας του δρώμενου.
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου: Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρέλαση του βασιλιά καρνάβαλου! Σύλλογοι, σχολεία, μεμονωμένες παρέες και ομάδες θα συμμετέχουν κι εφέτος στο καρναβάλι της Νάξου που τελικά θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τυρινής Κυριακής (στις 12:00 ή στη 1:00).

Οι προετοιμασίες άρχισαν

Ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. Ομάδες εθελοντών έχουν αναλάβει δράση και ξεχωριστά πλέον για κάθε δρώμενο, προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις παραπάνω εκδηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ότι αφορά το καρναβάλι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Ωστόσο ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απευθύνει πρόσκληση για δηλώσεις συμμετοχής στο Ναξιώτικο Καρναβάλι. Όπως αναφέρει, “εάν είστε παρέα και θέλετε βοήθεια για να κατεβάσετε κάποιο άρμα ή εάν κάποιος είναι μόνος του και θέλει να συμμετάσχει σε κάποια ομάδα, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή επικοινωνώντας με την κ. Σοφία Χάλκου στο τηλέφωνο: 6984 037 799”.

Όλη η Νάξος ένα γλέντι

Εκτός από τις παραπάνω εκδηλώσεις οι Απόκριες στη Νάξο περιλαμβάνουν πολλά παραδοσιακά δρώμενα σχεδόν σε όλα τα χωριά του νησιού.
Κάθε χρόνο, η Αποκριά στη Νάξο είναι μια τεράστια γιορτή και ένα ξεχωριστό γλέντι από την Τσικνοπέμπτη μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Ήθη, έθιμα, και παραδόσεις ντυμένα με τα χρώματα των κορδελάτων και πλημμυρισμένα από τους ήχους των Κουδουνάτων!

(Visited 139 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*