VIDEO: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Ξενοδόχων (φώτος)

enosi ksenodoxon pita 2018 16
admin
04/02/2018 02:31
 
 
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η εκδήλωση του Αγιασμού της νέας χρονιάς και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησαν ο π. Κωνσταντίνος Λιανός και ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος που μετέφεραν και το μήνυμα του Μητροπολίτη Παροναξίας ο οποίος δεν παρέστη λόγω ταξιδιού του στην Αθήνα.

enosi ksenodoxon pita 2018 13

Στην εκδήλωση το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, πρόεδροι νομικών προσώπων, ο επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” Βασίλης Βρούτσης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στις Κυκλάδες Μιχάλης Παράβαλος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του τόπου, αλλά και πλήθος κόσμου –στην πλειοψηφία τους ξενοδόχοι.

katsaras pita 1

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Βαγγέλης Κατσαράς στην ομιλία του, έκανε λόγο για αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια αλλά και για τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου που προκύπτουν από γενικότερες πολιτικές αλλά και σε τοπικό επίπεδο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αύξηση του ΦΠΑ και την «κατάργηση της νησιωτικότητας», στην αύξηση της ασφάλισης, αλλά και στο φόρο διαμονής και το Airbnb που το χαρακτήρισε καταστροφικό για τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σε τοπικό επίπεδο, αναφέρθηκε στο θέμα της καθαριότητας τονίζοντας ότι το νησί θα πρέπει να είναι «έτοιμο και οργανωμένο πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν». Ο κ. Κατσαράς μάλιστα, πρότεινε οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό να μισθώνουν από κοινού ένα συνεργείο να συνδράμει στην καθαριότητα του νησιού, αναβαθμίζοντας κατ’ αρχήν το δικό τους προϊόν. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων έκανε λόγο ακόμα για τα αρχαιολογικά αξιοθέατα και τα μνημεία «παγκοσμίου ενδιαφέροντος» τα οποία υπάρχουν στο νησί, αλλά δεν έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Ένωσης Ξενοδόχων και τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για την τόνωση και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
“Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου έχει ξεκινήσει προσπάθειες για την τόνωση και επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν μέσω των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Το κομμάτι του περιπατητικού τουρισμού θα ολοκληρωθεί άμεσα και θα βρεθούμε στην έκθεση της Γαλλίας που είναι κυρίως για το κοινό και το Σεπτέμβριο όταν θα ολοκληρωθούν οι Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις θα πάμε οργανωμένα στην έκθεση της Γερμανίας που είναι πιο επαγγελματική σε αυτόν τον τομέα” σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΕΞΝ ενημέρωσε τέλος τους ξενοδόχους ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δημιούργησε νέο λογότυπο και μια ιστοσελίδα (η οποία θα ανέβει σε λίγες ημέρες στο διαδύκτιο), ώστε να μπουν όλα τα ξενοδοχεία με νέο φωτογραφικό υλικό.

vroutsis 3 2 2018 1

Την ανησυχία του για την ειρήνη στη χώρα μας εξέφρασε σε ομιλία του σε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.

margaritis giannis enosi ksenodoxon pita 2018 30

Ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης έκανε λόγο για «αισιόδοξα μηνύματα τουρισμού» και για αύξηση των προκρατήσεων για το καλοκαίρι του 2018, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει ο τουρισμός να συνεργαστεί με τον πρωτογενή τομέα και να αναδειχτεί η γαστρονομία του νησιού.

margaritis enosi ksenodoxon pita 2018 17

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης μίλησε για ρεκόρ αφίξεων στη Νάξο το 2017 και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση το 2018. Ο Μανόλης Μαργαρίτης αναφέρθηκε στις δράσεις του δήμου για τον τουρισμό και ευχαρίστησε όλους όσοι «βοήθησαν να ανέβει το επίπεδο του τουρισμού στο νησί».

«Η επιτυχία της Nάξου δεν είναι μόνο ήλιος-θάλασσα αλλά και η φιλοξενία των ανθρώπων του νησιού» σημείωσε ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Μιχάλης Παράβαλος.

verikokos enosi ksenodoxon pita 2018 22

Τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο κ. Λευτέρης Βερύκκοκος ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του νομού οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση. «Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για την «ειρήνη» και η χώρα μας είναι η ασφαλέστερη στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Βερύκκοκος απαντώντας στο Γιάννη Βρούτση. Επίσης σημείωσε ότι τους επόμενους μήνες μπαίνει για συζήτηση το χωροταξικό και κάλεσε τους ξενοδόχους να διαμορφώσουν τις προτάσεις τους και να τις καταθέσουν για συζήτηση.

enosi ksenodoxon pita 2018 8

Αμέσως μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς ακολούθησε δεξίωση και όλοι διασκέδασαν με ζωντανή μουσική.

liaskonis enosi ksenodoxon pita 2018 39

Τυχερός της χρονιάς ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Γιώργος Κάβουρας που του έτυχε το φλουρί της βασιλόπιτας και κέρδισε ένα στρώμα, προσφορά της ΑΤΤΙΚΑ STROM (αξίας 520 ευρώ).

Ανάμεσα στα πλούσια δώρα που κληρώθηκαν ήταν 1 PRESENTATION VIDEO ξενοδοχείου (αξίας 500 ευρώ) προσφορά της ABOVE, κατασκευή ιστοσελίδας  από την K-TECH – Κοντόπουλος Αλέξανδρος (αξίας 500 ευρώ) και διαφημιστική προβολή στο naxostimes.gr (αξίας 300 ευρώ).

{youtube}fBGBiF2NQ3c{/youtube}

Περισσότερες φωτογραφίες:

enosi ksenodoxon pita 2018 2

enosi ksenodoxon pita 2018 9

enosi ksenodoxon pita 2018 11

vroutsis ds enosi ksenodoxon pita 2018 33

enosi ksenodoxon pita 2018 24

enosi ksenodoxon pita 2018 26

enosi ksenodoxon pita 2018 27

enosi ksenodoxon pita 2018 28

enosi ksenodoxon pita 2018 38

katsaras pita 2

mpardanis enosi ksenodoxon pita 2018 19

polyxronakos enosi ksenodoxon pita 2018 7

enosi ksenodoxon pita 2018 20

vroutsis ds enosi ksenodoxon pita 2018 34

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*