Νάξος: Στις 12 Σεπτεμβρίου η 17η Γιορτή Πατάτας στην πλατεία της παραλίας – Στόχος πάνω από 4.000 επισκέπτες

FESTIBAL PATATAS 2017 50
Newsroom.
20/08/2026 19:26

Η Ε.Α.Σ. Νάξου γιορτάζει τα 100 χρόνια της με τη μεγάλη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Χώρας – Προβληματισμός για τη φετινή παραγωγή που περιορίστηκε στους περίπου 5.000 τόνους

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 17η Γιορτή Πατάτας Νάξου, στην κεντρική πλατεία της Χώρας, στο λιμάνι, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3. Η φετινή διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς εντάσσεται στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Ειδικότερα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου θα διοργανώσει, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, τη 17η Γιορτή Πατάτας Νάξου, όπως τόνισε, στον «αέρα» της εκπομπής «Περίμετρος» της ΕΡΤ3, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης!

«Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Χώρας Νάξου, στο λιμάνι», είπε ο Δημήτρης Καπούνης και πρόσθεσε: «Θα έχουμε πατάτα Νάξου τηγανητή, βραστή, φούρνου, κ.λπ., ενώ στη γιορτή θα δώσουν το “παρών” ως προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι. Ευελπιστούμε, δε, να έχουμε πάνω από 4.000 κόσμο κοντά μας!». Επίσης, ο κ. Καπούνης υπογράμμισε και ότι η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια της Ε.Α.Σ. Νάξου, τα οποία συμπληρώθηκαν φέτος, ενώ κάλεσε όλον τον κόσμο να έλθει στη Γιορτή.

Αναφερόμενος, παράλληλα, στην έως τώρα συγκομιδή της πατάτας Νάξου, ο Δ. Καπούνης δήλωσε ότι αυτή έφθασε τους 5 χιλ. τόνους περίπου, ποσότητα πάντως «όχι ικανοποιητική», όπως είπε, καθώς πριν μερικά χρόνια έφθανε τους 12 χιλ. τόνους. «Η μείωση στην παραγωγή οφείλεται στην έλλειψη νερού και υποδομών στήριξης του πρωτογενούς τομέα στο νησί μας», ανέφερε.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο Ναξιώτης πατατοπαραγωγός, Στέλιος Βαθρακοκοίλης, ο οποίος, πάντως, αφού εξήγησε τι είναι αυτό που κάνει την Πατάτα Νάξου να ξεχωρίζει, κατέθεσε τη δυσοίωνη πρόβλεψή του ότι σε πολύ λίγα χρόνια το αγροτικό επάγγελμα στην Ελλάδα δεν θα υφίσταται, ενώ κάλεσε την Πολιτεία να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Latest Post

Comments are closed.