Η αιχμαλώτιση άγριων πτηνών στη Νάξο καλά κρατεί

Άκης Αξαόπουλος
20/10/2019 12:42
 
 
 

 

Με την φράση αυτή ξεκινά η νέα ανάρτηση του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου στο Facebook, μέσω της οποίας έκανε γνωστό ότι – με καταγγελία του – σώθηκαν από την αιχμαλωσία 15 άγρια ωδικά πτηνά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος εντόπισε άτομο το οποίο μετέφερε με δίκυκλο και μέσα σε μια πλαστική σακούλα δύο σκουριασμένα και βρώμικα κλουβιά, με 15 πουλιά (καρδερίνες, φανέτο και λούγαρα), με πιθανότερο σκοπό την πώληση τους.

Μετά την άμεση καταγγελία και την παρέμβαση των τοπικών αρμόδιων αρχών, τα κλουβιά κατασχέθηκαν και τα πτηνά μεταφέρθηκαν στον σταθμό του Συλλόγου, όπου διαπιστώθηκε ότι τρία από αυτά ήταν τραυματισμένα είτε λόγω του τρόπου αιχμαλώτισης, είτε λόγω των συνθηκών διαβίωσής τους. Τα υγιή απελευθερώθηκαν, ενώ τα τραυματισμένα θα παραμείνουν για αποκατάσταση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων «Αλκυόνη» στην Πάρο.

«Είναι θλιβερό το 2019 άτομα να αιχμαλωτίζουν και να εμπορεύονται πτηνά της ήδη επιβαρυμένης ορνιθοπανίδας» αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου και καλεί κάθε πολίτη, που πέφτει στην αντίληψη του παρόμοιο περιστατικό, να ενημερώνει τον Σύλλογο κρατώντας την ανωνυμία του.

(Visited 629 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*