18ο Συνέδριο Ο.ΝΑ.Σ.: Στο επίκεντρο οι πολιτιστικοί σύλλογοι

onas logo 1
Άκης Αξαόπουλος
24/10/2019 19:48
 
 
 

 

«Πολιτιστικοί σύλλογοι και ο ρόλος τους στη σημερινή κοινωνία» είναι το θέμα του 18ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου «Θάνος Κωτσόπουλος» στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους).

Το συνέδριο ξεκινά στις 11 το πρωί και το πρόγραμμα του έχει ως εξής:
*Έναρξη εργασιών – Ανακοίνωση συμμετεχόντων
*Χαιρετισμός Προέδρου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων κ. Μανώλη Καλαϊτζή
*Χαιρετισμοί Επισήμων – Ανακοινώσεις Μηνυμάτων
*Εισήγηση: «Σύσταση και λειτουργία Πολιτιστικών Συλλόγων» – Εισηγητής: Γεώργιος Λιανός, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, υποψ. Διδάκτορας Νομικής Αθηνών.
*Εισήγηση: «Φορολογικές υποχρεώσεις Πολιτιστικών Συλλόγων, οι σχέσεις με τις υπηρεσίες του κράτους» – Εισηγητής: Αργύρης Καβουρίνος, φοροτεχνικός
*Εισήγηση: «Οι Ναξιακοί Σύλλογοι της Αθήνας, παρόν και μέλλον» – Εισηγητής: Λάζαρος Θεόφιλος, χημικός, τέως Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ.
*Ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις συνέδρων.
*Απαντήσεις σε ερωτήσεις συνέδρων.
*Λήξη εργασιών.
*Κέρασμα.

Παρουσίαση του 7ου Τόμου της Επετηρίδας Ναξιακά

Επίσης, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 18:30, η Ο.ΝΑ.Σ. διοργανώνει την παρουσίαση του 7ου Τόμου της Επετηρίδας Ναξιακά στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (Γ. Γενναδίου 8, κοντά στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής της οδού Ακαδημίας).

Τον τόμο θα παρουσιάσουν η καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κα Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, ο καθηγητής Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Χαράλαμπος (Χάρης) Μπαμπούνης και ο λαογράφος, πρώην ερευνητής της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Παναγιώτης Καμηλάκης.
Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει κέρασμα.

(Visited 166 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*