Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Πεδίο αντιπαράθεσης οι απευθείας αναθέσεις για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων (video)

δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Άκης Αξαόπουλος
21/11/2019 17:52
 
 
 

 

Διαφορά νοοτροπίας ανέδειξε το θέμα της έγκρισης ή μη έκτακτης επιχορήγησης της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η επιχορήγηση αφορούσε σε εργασίες βαψίματος δύο εξωτερικών τοίχων στο Γυμνάσιο Βίβλου (συνολικού κόστους περίπου 7.000 ευρώ), με την πλειοψηφία και τη μειοψηφία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Η μεν πρώτη υποστήριξε ότι οι εργασίες είναι αναγκαίες και ότι τα ποσά που δαπανώνται σε επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων του δήμου εξαρτώνται από το μέγεθος και τις ιδιαιτερότητες των εργασιών, αλλά και την καλύτερη ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Από την άλλη πλευρά, η μείζονα μειοψηφία τόνισε ότι δεν είναι αντίθετη στο να βελτιώνονται οι σχολικές υποδομές, ωστόσο επισήμανε ότι με το «σύνηθες φαινόμενο των απευθείας αναθέσεων» γίνεται σπατάλη των χρημάτων των δημοτών.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο δήμαρχος κ. Λιανός, λέγοντας ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τις σχολικές μονάδες, οι οποίες παρά την μείωση των πιστώσεων, λειτουργούν «απρόσκοπτα και νοικοκυρεμένα», αναγνωρίζοντας την αρωγή του Δήμου στα προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν.

Να σημειωθεί ότι το θέμα πέρασε με 12 ψήφους υπέρ και 11 ψήφους κατά.

 

(Visited 350 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*