Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: «Ενωμένοι (δεν) μπορούμε»

Newsroom
29/11/2019 01:19
 
 
 

 

Τι συμβαίνει επιτέλους στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων; Μόλις τρεις μήνες έχουν περάσει από την έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής αρχής και η παράταξη του νυν δημάρχου Δημήτρη Λιανού παρά …τον τίτλο της κάθε άλλο παρά ενωμένη παραμένει.

Ήδη μετράει την απώλεια δύο αξιόλογων στελεχών, του Γιάννη Τσολάκη (που παραιτήθηκε τη Δευτέρα) και της – ανεξάρτητης από την Τετάρτη – Βούλας Μαργαρίτη, η οποία, μάλιστα, καταφέρεται ανοιχτά εναντίον του κ. Λιανού, περιγράφοντας τον – ούτε λίγο, ούτε πολύ – ως καιροσκόπο και αριβίστα, που έκατσε στην καρέκλα του δημάρχου χάρις στον πατέρα της.

Περί χαρακτήρα…

Λένε πως δεν υπάρχει χειρότερος εχθρός από αυτόν που ευεργέτησες. Λένε, επίσης, πως ο πραγματικός χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται όταν πάρει (οποιουδήποτε τύπου) εξουσία στα χέρια του.

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ισχύουν και τα δύο στην περίπτωση του Δημήτρη Λιανού, ο οποίος – επί δημαρχίας Μανόλη Μαργαρίτη – ήταν «ο πρώτος τη τάξει» αντιδήμαρχος, με ιδιαίτερα αυξημένες αρμοδιότητες. Κι αφού ήρθε «το πλήρωμα του χρόνου» και ο κ. Λιανός κατάφερε, επιτέλους, να καθίσει στον – πολυπόθητο για εκείνον – δημαρχιακό θώκο, αντί να επικεντρωθεί στην επίλυση πάμπολλων σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τόσο τη Νάξο, όσο και τις Μικρές Κυκλάδες, φαίνεται πως βάζει τέλος σε εκκρεμότητες του παρελθόντος, είτε με το να τακτοποιεί τους ευνοούμενους του σε διάφορες θέσεις-κλειδιά, είτε απομονώνοντας στελέχη του συνδυασμού του που θεωρεί πως διαθέτουν τα προσόντα για να τον επισκιάσουν.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, ο κ. Λιανός τηρεί «σιγή ιχθύος» και δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην δημοτική πλειοψηφία.

Αδιαφορεί ή σχεδιάζει μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις του; Μήπως περιμένει κι άλλες παραιτήσεις ή ανεξαρτητοποιήσεις που όπως ακούγεται θα ακολουθήσουν; Ο χρόνος θα δώσει την απάντηση.

Η περίπτωση του Νίκου Σέργη

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Νίκου Σέργη ο οποίος παίρνει τη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Τσολάκη στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως ψιθυρίζεται οι σχέσεις μεταξύ Λιανού και Σέργη δεν είναι οι καλύτερες, αφού για να συμμετέχει στις εκλογές στο ψηφοδέλτιο «Ενωμένοι Μπορούμε» ο κ. Σέργης είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι άσχετα με το αν εκλεγεί ή όχι, θα οριστεί πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο «για να συνεχίσει το έργο του» όπως αναφέρουν πηγές, κάτι το οποίο δε συνέβη αφού πρόεδρος στο νομικό πρόσωπο του δήμου ορίστηκε ο κ. Ήμελλος.

Άραγε ο κ. Σέργης θα …συγχωρήσει το Δημήτρη Λιανό και θα σταθεί στο πλευρό του; Θα επιμείνει να οριστεί πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο κι αν ναι πώς θα τον αντιμετωπίσει ο κ. Λιανός; Θα το κάνει στο άμεσο μέλλον ή θα το παραπέμψει στις καλένδες; Τελικά μήπως μια ακόμα ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου της παράταξης του δημάρχου είναι προ των πυλών;

Όπως και να ‘χει, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «μυρίζει μπαρούτι» και το μόνο σίγουρο είναι ότι από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει, ο μόνος ηττημένος θα είναι ο τόπος μας…

(Visited 2.566 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*