Επιστολή Ν. Συρμαλένιου προς το Σωματείο Σμυριδεργατών Λυώνα Νάξου

σμυριδορυχείων
Άκης Αξαόπουλος
28/03/2020 14:20
 
 
 

Το τελευταίο διάστημα έγινα κοινωνός, πολλών θεμάτων και εκκρεμοτήτων που σας απασχολούν έντονα και δικαιολογημένα, εξαιτίας σοβαρών καθυστερήσεων που οφείλονται στο ΥΠΕΝ.

Τα ζητήματα αυτά αφορούν τόσο την καθυστέρηση καταβολής των ασφαλίστρων για το 2019, όσο και την επακόλουθη καθυστέρηση ένταξης σας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μάλιστα σε μια εποχή οξείας υγειονομικής κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού.

Θα ήθελα λοιπόν τώρα να σας ενημερώσω ότι, επιδιώκοντας να συμβάλλω στην επίλυση των ως άνω εκκρεμοτήτων, απευθύνθηκα, τόσο κατά τον προηγούμενο μήνα, όσο και πρόσφατα, στην Επιθεώρηση Μεταλλείων του ΥΠΕΝ, από όπου πληροφορήθηκα ότι, και για τα δύο εκκρεμή ζητήματα, απαιτείται κατάθεση τροπολογίας σε προσεχές νομοσχέδιο. Η τροπολογία αυτή, την οποία η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει δεσμευτεί να την επεξεργαστεί και καταθέσει, απαιτείται πρώτον, για να καλυφθούν οι δαπάνες της ασφαλιστικής κάλυψης που έπρεπε να είχαν εκταμιευτεί εντός του 2019 και δεύτερον, διότι οι σμυριδεργάτες θα πρέπει να καλυφθούν όχι μόνο για την εξόρυξη αλλά και για τη διαλογή.

Με την ψήφιση της τροπολογίας, θα επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα και βεβαίως θα μεταβιβαστεί και στο γραφείο του ΕΦΚΑ Νάξου, η κατάσταση των σμυριδεργατών δικαιούχων της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Θεώρησα χρέος μου να σας ενημερώσω, όπως ταυτόχρονα θεωρώ χρέος μου να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και επαγρύπνηση για το μέλλον των σμυριδεργατών, καθώς και συνολικά της πορείας και της προοπτικής της σμύριδας και της ανάπτυξης της ορεινής Νάξου γενικότερα.

(Visited 335 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*