Νάξος – Κορωνοϊος: Σε καραντίνα υπό την επιτήρηση της αστυνομίας οι επαφές του 49χρονου

Άκης Αξαόπουλος
07/04/2020 20:26
 
 
 

 

Σε καραντίνα υπό την επιτήρηση των αστυνομικών αρχών βρίσκονται οι επαφές του 49χρονου Λιμενικού που βρέθηκε χθες θετικός στον κορωνοϊό στη Νάξο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απολύμανση πραγματοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Νάξου καθώς και στο νοσοκομείο του νησιού ενώ ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει την ιχνηλάτηση της αλυσίδας των επαφών του ασθενούς.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τεστ σε ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή με τον 49χρονο (συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι), ενώ οι επαφές του ασθενούς που έχουν ήδη ιχνηλατηθεί, τέθηκαν σε καραντίνα, υπό την επιτήρηση των αστυνομικών αρχών.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο δήμος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να τηρηθεί το σχετικό πρωτόκολλο. Οι ενέργειες γίνονται σε στενή συνεργασία του δήμου με το νοσοκομείο Νάξου, το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος και τον Λιμενάρχη Νάξου.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διαψεύδει κάθε πληροφορία περί ύπαρξης δεύτερου κρούσματος στο νησί.

«Ευχαριστώ θερμά τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Νάξου για την υποδειγματική αντιμετώπιση του περιστατικού. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να τηρούμε πιστά και ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα οποία είναι ο καλύτερος τρόπος για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης. Αυτή τη φορά, περισσότερο από ποτέ «Μένουμε σπίτι» σημειώνει ο κ. Λιανός

(Visited 5.110 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*