Λιμεναρχείο Νάξου: Προσωρινός περιορισμός συνδέσεων με τα νησιά – Οι εξαιρέσεις

Νάξος Λιμάνι
Newsroom
12/04/2020 2:15
 
 
 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμεναρχείο Νάξου σχετικά με την επιβολή του μέτρου προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με τα νησιά για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων όπως υπενθυμίζει το Λιμεναρχείο Νάξου, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίου και σκάφους για τη μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, λαντζών και θαλασσίων ταξί από την Ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά, καθώς και μεταξύ των νησιών της χώρας.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο οι κάτοικοι των Μικρών Κυκλάδων θα μπορούν να μετακινηθούν στη Νάξο για την εξυπηρέτηση πρώτων αναγκών τους, το ίδιο όμως δεν μπορεί να ισχύσει για τους κατοίκους της Νάξου που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στα μικρά νησιά του δήμου.

Αναλυτικά το Λιμεναρχείο ενημερώνει:

1. Για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική επικράτεια τον προσωρινό περιορισμό κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίου και σκάφους για τη μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, λαντζών και θαλασσίων ταξί από την Ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά, καθώς και μεταξύ των νησιών της χώρας για το χρονικό διάστημα από τις 11 Απριλίου 2020 και ώρα 14:00 και έως τις 27 Απριλίου 2020 και ώρα 06:00.

2. Ο περιορισμός της παρούσας δεν καταλαμβάνει την κυκλοφορία πλοίων και σκαφών του πρωτου εδαφίου που διενεργούνται αποκλειστικά και μόνο για την μετακίνηση:

α) των μόνιμων κατοίκων των νησιών προς το νησί της μόνιμης κατοικίας τους,

β) των κατοίκων μικρών νησιών προς τα μεγαλύτερα νησιά της ίδιας Περιφεριακής Ενότητας, η οποία
επιτρέπεται αποκλειστικά για τους ακόλουθους λόγους:
(i) Μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνίσταται μετά από σχετική επικοινωνία.
(ii) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.
(iii) Mετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή,

γ) του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας των δυνάμεων που συμμετέχουνσε επιχειρήσεις και δράσεις του Οργανισμου Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινείται για υπηρεσιακους λόγους,

δ) του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πάσης φύσεως του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, των
ερευνητών και επαγγελματιών στον τομέα της υγείας, καθώς και του προσωπικού του Εθνικού
Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που εργάζεταισε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής
απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινείται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας,

ε) του τεχνικού προσωπικού κρίσιμων υποδομών για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

3. Η ιδιότητα των περιπτώσεων (α) και (ε) της παρ. 1 αποδεικνύεται με την επίδειξη των αποδεικτικών πιστοποίησης αυτής κατά την εέκδοση των εισιτηρίων των επιβατών. Εφόσον τα εισητήρια εέχουν εκδοθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, η απόδειξη της ιδιότητας πιστοποιειται πριν και κατά την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία ή σκάφη που επιτελούν τη μεταφορά. Ειδικάγια την περίπτωση του μόνιμου κατοίκου, αυτή αποδεικνύεται με την επίδειξη ισχύοντος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης ή του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη ή βεβαίωσης μόνιμης διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο Δήμαρχο ή βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που εκδίδεται ηλεκτρονικά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ.

(Visited 2,199 times, 1 visits today)