Την επιχορήγηση γιατρών, νοσηλευτών, ΕΚΑΒ, εκπαιδευτικών και Σωμάτων Ασφαλείας ζητά η παράταξη Χατζηανδρέου

Άκης Αξαόπουλος
14/04/2020 22:44
 
 
 

 

Την επέκταση της χορήγησης του «επιδόματος στέγασης και σίτισης» εκτός των επικουρικών ιατρών και στο λοιπό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Νάξου καθώς και στους απασχολούμενους στο ΕΚΑΒ αλλά και σε άλλους κλάδους και επαγγέλματα ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» του Λεονάρδου Χατζηανδρέου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τον προϋπολογισμό του, μέχρι σήμερα επιχορηγεί επικουρικούς γιατρούς, με το ποσό των περίπου 86.000 ευρώ ετησίως (400 ευρώ μηνιαίο επίδομα).

H παράταξη μας ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4483/2017 όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 4512/2018 και ισχύει σήμερα, την επέκταση της παραπάνω επιχορήγησης σε όλους όσοι πληρούν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.

Είναι αναγκαίο η Δημοτική Αρχή να διασφαλίσει στον προϋπολογισμό της το ανάλογο ποσό, προκειμένου να το διαθέσει στους δικαιούχους υπηρετούντες υπαλλήλους στα νησιά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων και δη στους ιατρούς και νοσηλευτές του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου και στο Ε.Κ.Α.Β., στους εκπαιδευτικούς, στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό Σώμα και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε από την παράταξη μας, άμεση προτεραιότητα του Δήμου θα πρέπει να είναι και η διεκδίκηση της κάλυψης όλων αυτών των αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η παραπάνω πρόταση μας κατατέθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος της ημερήσιας διάταξης «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 289/2017 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των δικαιούμενων επικουρικών γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου για την καταβολή του επιδόματος οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των αναγκών αυτών», για την οποία δε λήφθηκε απόφαση αλλά δεσμεύτηκε η Δημοτική Αρχή ότι θα ενταχθεί προσεχώς για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης μας Λεονάρδος Χατζηανδρέου: «Αναμένουμε άμεσα τη συζήτηση και απόφαση για το θέμα, το οποίο κρίνουμε άκρως σημαντικό για τον τόπο μας, μιας και θεωρούμε επείγουσα και αναγκαία τη χορήγηση κινήτρων στους παραπάνω δικαιούχους, κάτι που θα είναι προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, για παροχή καλύτερων υπηρεσιών στην Υγεία, την Παιδεία και τη διαφύλαξη της τάξης».

(Visited 265 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*