ΑΔΜΗΕ: Σεπτέμβριο ηλεκτρίζονται τα καλώδια της Νάξου και της Σύρου

Άκης Αξαόπουλος
14/07/2020 17:22
 
 
 

 

Σε τροχιά υλοποίησης κι εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται τα έργα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Μάνος Μανουσάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας το καλώδιο της Νάξου θα ηλεκτριστεί τον Σεπτέμβριο, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται το ίδιο και για το δεύτερο καλώδιο της Σύρου.

Ο ΑΔΜΗΕ επιβεβαίωσε τη δέσμευση του για την ολοκλήρωση της μικρής ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο, ενώ αναφορικά με τις εργασίες κατασκευής του μεγάλου καλωδίου της Κρήτης με την Αττική ο προγραμματισμός δείχνει την εκκίνηση τους προς τον Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά τον «Δυτικό Διάδρομο της Πελοποννήσου» το πρόβλημα με τις αντιδράσεις των μοναχών της Μονής των Αγ. Θεοδώρων στα Καλάβρυτα παραμένει. Το αποτέλεσμα είναι το έργο να έχει πάει πίσω έξι μήνες και τόσο ο Διαχειριστής όσο και η ηγεσία του ΥΠΕΝ έχουν πέσει πάνω από το πρόβλημα επιδιώκοντας να το αντιμετωπίσουν.

 

Πηγή: energypress.gr

(Visited 213 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*