Συνάντηση Ε.Α.Σ. Νάξου με Βασίλη Βρούτση

Άκης Αξαόπουλος
17/07/2020 10:58
 
 
 

 

Τον επικεφαλής της «Δύναμης Δημιουργίας» και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, κ. Βασίλη Βρούτση, καθώς και επιλεγμένο (λόγω COVID-19) αριθμό μελών της παράταξής του φιλοξένησε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στα κεντρικά της γραφεία.

Πρέπει, δε, να αναφερθεί, ότι την πραγματοποίηση της εν λόγω συνάντησης είχε ζητήσει ο ίδιος ο κ. Βρούτσης.

Στη συζήτηση που έλαβε χώρα τέθηκαν θέματα που έντονα απασχολούν την «Ένωση» αλλά και τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν από τον Δήμο Νάξου σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

Ενδεικτικά, συζητήθηκαν το πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλαιπωρεί τη Νάξο και της διαχείρισης του νερού, η δημιουργία μονάδας βιοαερίου για την εκμετάλλευση των γεωργικών αποβλήτων στην οποία σχεδιάζει να προχωρήσει η Ε.Α.Σ. Νάξου, η τροποποίηση του νομικού πλαισίου για τις σταυλικές εγκαταστάσεις (ώστε να ενισχυθούν και ενθαρρυνθούν οι παραγωγοί για τη μετεγκατάστασή τους), το χωροταξικό, η δημιουργία Τυροκομείου στην ορεινή Νάξο από την «Ένωση» για την παρασκευή του (κατοχυρωμένου ως Π.Ο.Π. προϊόντος) «Αρσενικού» Νάξου και η προσπάθεια της Ε.Α.Σ. Νάξου για κατοχύρωση ως προϊόντος Π.Ο.Π. των αμνοεριφίων της Νάξου και της Αμοργού.

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της Ε.Α.Σ. Νάξου και δεσμεύθηκε να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε τα ζητήματα που συζητήθηκαν να εξεταστούν και να αναδειχθούν αλλά και να δοθούν σε αυτά λύσεις.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*