Περιπέτεια στο νερό για πέντε παιδιά στην παραλία Πλάκα της Νάξου

Newsroom
03/08/2020 21:46
 
 
 

 

Σε παρ’ ολίγον εφιάλτη κόντεψε να μετατραπεί για πέντε παιδιά το παιχνίδι με το φουσκωτό στρώμα θαλάσσης σήμερα το μεσημέρι στην παραλία της Πλάκας στη Νάξο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, παρόλο που τα πέντε παιδιά έπαιζαν με το στρώμα υπό την επίβλεψη ενήλικου, αυτό άρχισε να παρασύρεται από τον αέρα και το ρεύμα και να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα, βγαίνοντας έξω από τα επιτρεπόμενα όρια (των σημαδούρων).

Στην παραλία επικράτησε πανικός και αρκετοί λουόμενοι έπεσαν στο νερό και άρχισαν να κολυμπούν, σε μια – μάταιη – προσπάθεια να προλάβουν το στρώμα. Ταυτόχρονα, ειδοποιήθηκε άμεσα και το Λιμενικό, σκάφος του οποίου – όπως υποστηρίζουν οι ίδιες μαρτυρίες – ήρθε στο σημείο με αρκετή καθυστέρηση.

Χειριστής σανίδας SUP προσπάθησε κι αυτός, χωρίς επιτυχία, να προσεγγίσει στο στρώμα, κάτι το οποίο τελικά κατάφερε να κάνει ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος που περισυνέλεξε τα παιδιά και τα μετέφερε σώα στην ακτή.

Όπως ανέφεραν στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας στο naxostimes.gr, το περιστατικό αφορούσε σε στρώμα θαλάσσης στο οποίο επέβαινε μόνο ένα παιδί (τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν στην παραλία), στη διάσωση του οποίου συμμετείχαν το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Νάξου και ένα ιδιωτικό μέσο.

(Visited 6.064 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*