Επίσκεψη Κωστή Χατζηδάκη στη Νάξο – Με αγωνία περιμένουν τη συνάντηση με τον υπουργό οι σμυριδεργάτες του νησιού

xatzidakis nd naxos
Newsroom
12/10/2020 23:16
 
 
 

 

Τη Νάξο θα επισκεφτεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος θα εγκαινιάσει τον Υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στο νησί.

Μαζί του θα βρίσκεται και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σούκου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης θα επισκεφτεί το πρωί την ορεινή Νάξο και τα σμυριδορυχεία και θα έχει συνάντηση με Επιτροπή που θα του εκθέσουν για ακόμα μια φορά τα καυτά θέματα των σμυριδεργατών οι οποίοι διεκδικούν το άνοιγμα των ορυχείων με συγκεκριμένη ποσότητα εξόρυξης σμυριγλιού και την ασφάλιση των σμυριδεργατών.

Τόσο ο Σύνδεσμος σμυριδεργατών όσο και οι πρόεδροι από τα έξι «σμυριδοχώρια» της ορεινής Νάξου, έχουν εκφράσει με ψηφίσματα, ανακοινώσεις επιστολές και κινητοποιήσεις την αγανάκτηση τους για τους χειρισμούς του κ. Χατζηδάκη στο συγκεκριμένο θέμα. Τον κατηγορούν για αδιαλλαξία που ως αποτέλεσμα έχει να παραμένουν κλειστά για πρώτη φορά τα ορυχεία της Νάξου και να μένουν ανασφάλιστοι οι σμυριδεργάτες.

Η συνάντηση με τον υπουργό αναμένεται με αγωνία από τους ορεινούς σμυριδεργάτες του νησιού που ελπίζουν ότι ακόμα και τώρα μπορούν να λυθούν τα προβλήματα που τους απασχολούν και τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό των σμυριδεργατών είναι ομόφωνα και το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

(Visited 583 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.