Νάξος: Προκαταρκτική εξέταση για την παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης

Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης
Newsroom
15/10/2020 17:32
 
 
 

 

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της επικινδυνότητας της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο άλσος της Έλλης στη Χώρα της Νάξου και έχει δημοσιοποιήσει το naxostimes.gr μετά από καταγγελίες γονέων.

Για το θέμα -που έχει φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου- διενεργείται προκαταρκτική εξέταση μαρτύρων και έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε από το naxostimes.gr στις 24 Ιουνίου 2020 μετά από καταγγελίες αγανακτισμένων γονέων για την επικινδυνότητα της παιδικής χαράς η οποία είναι ακατάλληλη για τα παιδιά αφού μεταξύ άλλων τα παιχνίδια είναι σκουριασμένα, οι τσουλήθρες ραγισμένες και το δάπεδο ξεκολλημένο και επικίνδυνο… Σε όλα αυτά προστέθηκε και το γεφυράκι το οποίο ενώ ήταν ετοιμόρροπο κανένας δεν είχε προβλέψει να φτιαχτεί ή να αφαιρεθεί από εκεί, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, κάτι που έγινε λίγο αργότερα από το δήμο μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Το θέμα οδήγησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Θανάσης Μπερτσιάς ο οποίος με έγγραφο-διαμαρτυρία (που κοινοποίησε και στο δήμαρχο Δημήτρη Λιανό) αρχές Ιουλίου 2020, ζητούσε να κλείσει παντελώς η παιδική χαρά εφόσον ο δήμος αδυνατεί να αποκαταστήσει τις ζημιές.

«Εφόσον δεν μπορείτε να αποκαταστήσετε τις ζημιές και αδιαφορείτε, το καλύτερο είναι να την κλείσετε όχι με κορδέλες αλλά με πραγματική προφύλαξη προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένα παιδί» ανέφερε χαρακτηριστικά στη διαμαρτυρία του ο κ. Μπερτσιάς.
Το γεφυράκι λίγο αργότερα «ξηλώθηκε» το ίδιο και οι κούνιες, όμως τα υπόλοιπα όργανα με τα όποια προβλήματα έχουν, βρίσκονται ακόμα εκεί και η παιδική χαρά εξακολουθεί να είναι ενεργή, να την επισκέπτονται και να τη χρησιμοποιούν μικρά παιδιά.

Το θέμα πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση αφού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο μιας και αφορά μικρά παιδιά.

(Visited 1.245 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*