Μέχρι τη βουλή έφτασε το θέμα της παιδικής χαράς στο άλσος της Έλλης

Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης
Newsroom
21/10/2020 7:36
 
 
 

 

Στη βουλή έφτασε το θέμα της επικινδυνότητας της παιδικής χαράς στο άλσος της Έλλης στη Χώρα της Νάξου, θέμα που ανέδειξε το naxostimes.gr μετά από καταγγελίες γονέων και ρεπορτάζ.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, η παιδική χαρά εξακολουθεί να είναι ενεργή και να την επισκέπτονται μικρά παιδιά.

Για το θέμα έφερε στη βουλή με ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα. Η βουλευτής ρωτά μεταξύ άλλων ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε μέχρι να τελεσφορήσει η προανακριτική εξέταση και να αναδομηθεί η παιδική χαρά να μπει τέλος στη λειτουργία της και να φυλαχθεί επαρκώς για να μην κινδυνεύει κανένα παιδί.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπακαδήμα στην ερώτηση της στον Υπουργό Εσωτερικών αναφέρει:

«Συνεχίζει να λειτουργεί παρά την προανακριτική εξέταση η παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης στη Νάξο»

Το θέμα της επικινδυνότητας της παιδικής χαράς στο άλσος της Έλλης, στη χώρα της Νάξου, που ξεκίνησε από καταγγελίες γονέων οι οποίοι έβλεπαν τα παιδιά τους να κινδυνεύουν καθημερινά σε έναν χώρο που θα έπρεπε να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής και παιχνιδιού κι όχι ως ναρκοθετημένο πεδίο με σκουριασμένα παιχνίδια, ραγισμένες τσουλήθρες, επικίνδυνο δάπεδο και ένα ετοιμόρροπο γεφυράκι έχει φτάσει στο στάδιο της προανακριτικής εξέτασης.
Όμως, παρά το γεγονός πως πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, το γεφυράκι έχει γκρεμιστεί και οι κούνιες ξηλώθηκαν, η παιδική χαρά εξακολουθεί να λειτουργεί και καθώς είναι ενεργή συνεχίζουν να την επισκέπτονται καθημερινά πολλά παιδιά όλων των ηλικιών.
Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

1. Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε μέχρι να τελεσφορήσει η προανακριτική εξέταση και να αναδομηθεί η παιδική χαρά να μπει τέλος στη λειτουργία της και να φυλαχθεί επαρκώς για να μην κινδυνεύει κανένα παιδί;
2. Ποια βήματα αναδόμησής της θα γίνουν για να μετατραπεί σε λειτουργική και σύγχρονη με καινούργια παιχνίδια και εγκαταστάσεις που θα διασφαλίζουν έναν χώρο ασφαλούς εκτόνωσης και χαρά στα παιδιά;
3. Πότε αναμένεται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η ανάπλασή της;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

(Visited 766 times, 1 visits today)