VIDEO: Βόλτα στην έρημη και στολισμένη Χριστουγεννιάτικα Νάξο!

Newsroom
12/12/2020 23:23
 
 
 

 

Χριστουγεννιάτικα στολίστηκε η Νάξος περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαμπιόνα, Αι-Βασίληδες, αγγελάκια, δώρα και κάθε λογής στολίδια συναντά κανείς στους έρημους δρόμους της Χώρας Νάξου αυτές τις τόσο διαφορετικές γιορτές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Προφανώς ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θέλοντας να δώσει μια νότα αισιοδοξίας εν μέσω της πανδημίας φρόντισε ώστε σχεδόν παντού στους δρόμους και τους δημόσιους χώρους να υπάρχουν χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Στην παραλία της Νάξου χριστουγεννιάτικα δεντράκια κατά μήκος του πεζοδρομίου μέχρι το λιμάνι όπου συναντά κανείς ένα μεγαλύτερο και πιο φωτεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ λίγο πριν, στην κεντρική πλατεία στέκει ταπεινά μια πανέμορφη φάτνη…

Στην πλατεία Πρωτοδικείου, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με μπάλες και λαμπιόνια στέκει καταμεσής ενώ λίγο παραπέρα ο χιονάνθρωπος «χαιρετάει» όποιον μπαίνει στην πλατεία. Απέναντι, που άλλα χρόνια στήνονταν μια φάτνη, φέτος συναντάς το σπίτι του Αι-Βασίλη, με το θρόνο, το τζάκι και τα ξωτικά του…

Στο άλσος της Έλλης μία ακόμα φάτνη, ένας φωτεινός Άγιος Βασίλης με το έλκηθρο του, ένα αγγελάκι έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικοδήμου και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το νοσοκομείο.

Όλα τα παραπάνω με τα φωτεινά στολίδια στις κολώνες της ΔΕΗ αλλά και τα στολισμένα σπίτια συνθέτουν ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό δια μέσου πανδημίας και καραντίνας.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός, ότι τα περισσότερα καταστήματα του νησιού, αν και κλειστά, στολίστηκαν, έστω και λίγο, Χριστουγεννιάτικα.

Πάντως οι δρόμοι στην πόλη είναι εντελώς έρημοι κάτι που σε τίποτα δεν θυμίζει προηγούμενα χρόνια την ανάλογη εποχή.

Αυτό που πολλοί ωστόσο περιμένουν είναι να στολιστεί και η κεντρική πλατεία με το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο καραβάκι…

(Visited 1.942 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*