“Ναυάγησε” η παραχώρηση του οικοπέδου του ΟΑΕΔ στο δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Η περιοχή Αγίου Θαλλελαίου που βρίσκεται το οικόπεδο του ΟΑΕΔ
admin
23/01/2015 10:01
 
 
 

Τη λύπη της εκφράζει η δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με το γεγονός να μην τελεσφορήσει τελικά η παραχώρηση και αξιοποίηση έκτασης οικοπέδου του ΟΑΕΔ στο δήμο, αν και υπήρχε προφορική συμφωνία με το Υπουργείο Εργασίας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή, αυτό συνέβη λόγω αντιδράσεων που εξυπηρετούσαν πολιτικές σκοπιμότητες.

Αναλυτικότερα ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφέρει τα εξής:

Με μεγάλη λύπη, η Δημοτική αρχή έγινε δέκτης των αντιδράσεων για την παραχώρηση έκτασης του ΟΑΕΔ στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση δημόσιων σχολικών εγκαταστάσεων και χώρων άθλησης.

Οι αντιδράσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να μην τελεσφορήσει η αρχικά προφορική συμφωνία του Δήμου με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που χάρη στο ενδιαφέρον του Ναξιώτη Υπουργού Γιάννη Βρούτση υπήρξε άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και στην ομόφωνη απόφαση και πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση της έκτασης.

Αντιμέτωποι με τα πλείστα κτιριακά προβλήματα λόγω παλαιότητας των σχολικών εγκαταστάσεων και έχοντας σε προτεραιότητα ζητήματα παιδείας, που αφορούν στη νεολαία του τόπου μας, αναζητήσαμε χώρους για την ανέγερση σύγχρονων σχολικών εγκαταστάσεων. Με δεδομένη την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και την μη αξιοποίηση του ακινήτου για το σκοπό που αποκτήθηκε, ο Δήμος ζήτησε την παραχώρηση της έκτασης στον Άγιο Θαλλέλαιο, αποκλειστικά για κοινωφελείς σκοπούς προς όφελος της νεολαίας και του τόπου μας. Η σύνδεση της πρότασης παραχώρησης με οποιαδήποτε προεκλογική ή άλλη σκοπιμότητα  ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Δυστυχώς, αρκετοί έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη συμφωνία αυτή, με γνώμονα κομματικές σκοπιμότητες που αποβλέπουν στην πολιτική ανέλιξη εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όμως εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, της νεολαίας και εν τέλει του νησιού μας.

Καταδικάζουμε κάθε πολιτική και κομματική σκοπιμότητα που είχε ως αποτέλεσμα να μην τελεσφορήσει η παραχώρηση και αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης γι κοινωφελείς σκοπούς και για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Θύμα των σκοπιμοτήτων αυτών ήταν ο Δήμος και η μαθητική κοινότητα του νησιού. 

(Visited 46 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*