Νάξος: Για το κατέβασμα πανό του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ο Σύλλογος υπαλλήλων το δήμο

admin
02/02/2016 17:10
 
 
 

Την ενέργεια της δημοτικής αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να κατεβάσει πανό του ΠΑΜΕ, “με το πρόσχημα της ρύπανσης“, καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος διοικητικού και εργατοτεχνικού προσωπικού δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 

Ο Σύλλογος καλεί τους υπαλλήλους της καθαριότητας του δήμου “να μην υπακούουν σε εντολές απομάκρυνσης πανό και λοιπού υλικού που αφορούν στην οργάνωση συνδικαλιστικών δράσεων” και όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης. Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας καταγγέλλει την τακτική της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, που για μια ακόμη φορά, με το πρόσχημα της ρύπανσης της πόλης, απομάκρυνε και κατέστρεψε πανό του Π.Α.ΜΕ που ήταν αναρτημένο στα κάγκελα του Λυκείου Νάξου για την ενημέρωση των πολιτών ενόψει της Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου, ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ανάρτηση πανό, αποτελεί έκφραση της ελεύθερης δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ως πράξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες του λαού και οποιαδήποτε προσπάθεια, κεκαλυμμένη ή μη, φίμωσης ή απαγόρευσης του δικαιώματος αυτού, θα μας βρίσκει απέναντι.

Η θέση της Δημοτικής Αρχής ότι εφαρμόζει τον Κανονισμό Καθαριότητας, χωρίς να διαχωρίζει την εμπορική διαφήμιση από την ανάγκη των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων να προπαγανδίζουν τους αγώνες τους, είναι εξόφθαλμα προσχηματική και εντέλει εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν την κοινωνία να σιωπά και αδιαμαρτύρητα να αποδέχεται τις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους μας να μην υπακούουν σε εντολές απομάκρυνσης πανό και λοιπού υλικού που αφορούν στην οργάνωση συνδικαλιστικών δράσεων για την προάσπιση κεκτημένων δικαιωμάτων μας.

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016, είναι προϋπόθεση για να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η Κοινωνική Ασφάλιση, από συλλογικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση, σε ατομική υποχρέωση.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*