VIDEO: Οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό στη Νάξο

admin
04/02/2016 14:37
 
 
 

 

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.

Και η Νάξος στο χορό των κινητοποιήσεων με διαφορετικές πορείες και συγκεντρώσεις που έγιναν το πρωί της Πέμπτης στο νησί. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, οι έμποροι του νησιού, ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών, ο Σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων, οι λογιστές, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, φορείς, σύλλογοι, συλλογικότητες, άνεργοι κ.λπ.

 

Λουκέτο έβαλαν στην πλειοψηφία τους τα καταστήματα της Νάξου, ενώ υψηλά ήταν τα ποσοστά αποχής υπαλλήλων στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και στα σχολεία.
Στις κινητοποιήσεις απόντες ήταν οι αγρότες του νησιού, αλλά και ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης του οποίου τα καταστήματα ήταν όλα ανοιχτά. 

Οι κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση ξεχωριστών συλλαλητηρίων, στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της παραλίας. Συγκριτικά με προηγούμενες κινητοποιήσεις η σημερινή ήταν ναι μεν δυναμικότερη, αλλά κατώτερη των προσδοκιών. 

Στις 11:00 το πρωί το ΠΑΜΕ (που συγκέντρωσε και τον περισσότερο κόσμο) συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της παραλίας Νάξου όπου διαδήλωσε ενάντια στο ασφαλιστικό και στα επαχθή μέτρα της κυβέρνησης. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ χαιρετισμό απηύθυναν η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής, η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου, το Σωματείο Σμυριδεργατών Λιώνα και το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων. Παρούσα στη συγκέντρωση και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ευδοκία Ψαρρά. Στη συνέχεια, ξεκίνησε πορεία που κατέληξε στο νοσοκομείο Νάξου.

Στην πλατεία, τη σκυτάλη πήρε ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου με ομιλίες του προέδρου του, Βαγγέλη Στρατούρη και του μέλους του Δ.Σ. Γιώργου Μαϊτού, ο οποίος καυτηρίασε και επιτέθηκε σε όσους εμπόρους δεν κατέβασαν ρολά στα καταστήματα τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “να τους χλευάσουμε με τον τρόπο μας και να τους απομακρύνουμε… να μην πηγαίνουμε να ψωνίζουμε από αυτούς“.

 

Κατά τη διάρκεια της πορείας του εμποροεπαγγελματικού προς το νοσοκομείο, την οποία ακολούθησε και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Στρατούρης προσέφερε συμβολικά… κόκκινα γαρίφαλα στα ανοιχτά καταστήματα… Και οι έμποροι κατέληξαν στο νοσοκομείο όπως και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων κ.λπ.

Στις κινητοποιήσεις μεταξύ άλλων, είδαμε επίσης τον έπαρχο Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη, τον επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” Βασίλη Βρούτση και τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννη Τσολάκη… 

{youtube}6ueNMRU6Z5A{/youtube}

 

 

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*