«Προεκλογική» κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ Νάξου

admin
23/01/2015 23:25
 
 
 

Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής οργάνωσης Νάξου της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε και την τελευταία προεκλογική ομιλία του ο Υπουργός Εργασίας και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων Γιώργος Βακόνδιος και Κατερίνα Μονογυιού, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο έπαρχος Νάξου και αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και φορέων του τόπου.

Μετά την ευλογία και την κοπή της πίτας ακολούθησαν οι ομιλίες των υποψηφίων του δημάρχου, του επάρχου και του προέδρου της δημοτικής οργάνωσης ΝΔ.

 

 

 

«Αυτή η μάχη είναι εθνική μάχη»

Ο υπουργός εργασίας Γιάνης Βρούτσης στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών και κάλεσε τους Ναξιώτες να συσπειρωθούν γύρω από τη ΝΔ. «Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μπορεί να δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει αρκεί όλοι μας να σκεφτούμε την κρισιμότητα των εκλογών» σημείωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα 2 ½ χρόνια που βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Εργασίας: «2 ½ χρόνια κρατήθηκα ζωντανός στο Υπουργείο Εργασίας, όχι γιατί ήταν «φίλος μου» ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά γιατί κρίθηκε η Ναξιώτικη ψυχή που πάντα τα καταφέρνει. Συναντήθηκα με Ευρωπαίους ηγέτες και γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι, τι γίνεται στην Ελλάδα».

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε ακόμα για το κόμμα του τη ΝΔ καθώς και την κυβέρνηση που σχημάτισε: «Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και ενσωμάτωσε μέσα της το ΠΑΣΟΚ. Καταφέραμε να συνεννοηθούμε με ένα κόμμα που μέχρι χθες ήμασταν εχθροί. Εγώ συνεργάστηκα με τον Παναγιώτη Ρήγα που δεν λέγαμε ούτε καλημέρα… Κι όλα αυτά γιατί μπήκε στην ατζέντα η μαγική λέξη. «Ελλάδα».

 

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που «έφεραν μοναδικά αποτελέσματα», στο πρωτογενές πλεόνασμα, τη σταδιακή μείωση της ανεργίας αλλά και την κατακόρυφη άνοδο του τουρισμού τα τελευταία 2 χρόνια. Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο «οι ψηφοφόροι του θα πρέπει να τον θέσουν προ των ευθυνών του» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι δεν έγινε το λιμάνι στη Νάξο κι ακόμα ότι υπονομεύουν το έργο του φράγματος του Τσικαλαριού.

Για την παραχώρηση του οικοπέδου του ΟΑΕΔ στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον έβαλε πρωτοσέλιδο για την υπόθεση αυτή στο left.gr ως… «σκάνδαλο» και υποσχέθηκε ότι εάν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές το οικόπεδο θα περάσει στα χέρια του δήμου.

Τέλος αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει για τις Κυκλάδες είπε ότι «η Ν.Δ. θα σαρώσει».

«Ξεκινήστε τον αγώνα και μην αφήσετε ψήφο να πάει χαμένη. Αυτή η μάχη είναι εθνική μάχη».

 

 

 

Κατερίνα Μονογυιού: «Θα πρέπει να ψηφίσουμε όχι με βάση το συναίσθημα αλλά τη λογική»

Η Κατερίνα Μονογυιού ζήτησε από τους Ναξιώτες να είναι «η δεύτερη επιλογή» στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις Κυκλάδες και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε φτάσει σε πολύ κρίσιμο σημείο όπου το μέλλον μας κρέμεται από μια κλωστή. Σε αυτές τις εκλογές δεν θα πρέπει να ψηφίσουμε με βάση το συναίσθημα αλλά τη λογική». Η κ. Μονογυιού υποσχέθηκε ότι εάν εκλεγεί ένα μέρος του μισθού της θα πηγαίνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς κάτι που όπως είπε κάνει κι ο Γιάννης Βρούτσης άσχετα κι αν δεν το έχει αναφέρει ποτέ.

 

 

Γιώργος Βακόνδιος: «Αν βγαίναμε από τα μνημόνια… ορισμένες παρατάξεις δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης»

Ο Γιώργος Βακόνδιος έκανε αναφορά στο διάστημα που κυβέρνησε τη χώρα η ΝΔ σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με μοναδικό μέλημα «τη διάσωση της χώρας». «Το ταξίδι ξεκίνησε και ένα από τα πρώτα μέλη του πληρώματος ήταν ο Γιάννης Βρούτσης» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο Εργασίας το οποίο έφτασε σήμερα «να είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη». Μίλησε για την πολύ καλή σχέση και συνεργασία που υπήρξε αυτά τα 2 ½ χρόνια με τον κ. Βρούτση ο οποίος «είχε πάντοτε την πόρτα του ανοιχτή. Τέλος σχολιάζοντας την πρόωρη προκήρυξη των εκλογών είπε ότι «φτάσαμε στις εκλογές διότι αν βγαίναμε από τα μνημόνια… ορισμένες παρατάξεις δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης».

 

«Ο Γιάννης Βρούτσης στάθηκε στο πλευρό της Νάξου»

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης μίλησε για το φίλο του, τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση και το ενδιαφέρον του όλα αυτά τα χρόνια για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Νάξο εστιάζοντας σε τρία θέματα: τους κτηνοτρόφους, τη σμύριδα και το οικόπεδο του ΟΑΕΔ.

Σχετικά με το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου είπε ότι αυτή η υπόθεση δεν ξεκίνησε προεκλογικά αλλά από τις 10 Δεκεμβρίου 2014 όταν ο ίδιος έμαθε ότι μπορεί να παραχωρηθεί η έκταση του ΟΑΕΔ στο δήμο.

«Αμέσως επικοινώνησα με το Γιάννη Βρούτση κι εκείνος ξεκίνησε τη διαδικασία για να φτάσουμε στο στόχο μας. Πήραμε ομόφωνη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για να έρθει στην κατοχή μας το οικόπεδο και να φτιάξουμε σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας. Όμως με τις παρεμβάσεις και την αρνητική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η συζήτηση αυτού του τόσο σημαντικού θέματος για τη Νάξο» σημείωσε ο Μανόλης Μαργαρίτης και υπογράμμισε ότι η χρονική στιγμή που έγιναν όλα αυτά ήταν καθαρή σύμπτωση και καμία σχέση με την προεκλογική περίοδο δεν είχαν.

Ο κ. Μαργαρίτης ευχαρίστησε το Γιάννη Βρούτση για τη στήριξη που παρέχει στο δήμο τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής.

Αμέσως μετά τις ομιλίες ακολούθησε δεξίωση με ζωντανή νησιώτικη μουσική και τον Υπουργό Εργασίας να σέρνει πρώτος το χορό…

Το φαγητό και τα γλυκά επιμελήθηκε ο chef Στέλιος Κορρές και το KORRES catering 

 

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*