Νάξος: Στα καφέ και τα εστιατόρια ξεχύθηκε ο κόσμος μετά από έξι μήνες (φώτος)

Εστίαση μαγαζιά Νάξος
Newsroom
03/05/2021 21:21
 
 
 

 

Τις πόρτες τους άνοιξαν και πάλι από σήμερα τα καταστήματα της εστίασης και οι ιδιοκτήτες έσπευσαν από το πρωί να στρώσουν τα τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους, υποδεχόμενοι τους πρώτους πελάτες.

Εστίαση μαγαζιά Νάξος

 

Τα καταστήματα άνοιξαν αποκλειστικά τους εξωτερικούς τους χώρους σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας που προβλέπονται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων: τήρηση αποστάσεων μεταξύ των καθισμάτων, μόνο καθήμενοι πελάτες, χωρίς μουσική, υποχρεωτική χρήση μάσκας και μέγιστος αριθμός έξι ατόμων ανά τραπέζι, ενώ θα κλείσουν τις πόρτες τους το αργότερο στις 22:45, λίγο πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, που από σήμερα ξεκινά στις 23:00.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την παραλία της Νάξου, με τους καταστηματάρχες να υποδέχονται τους πρώτους πελάτες μετά από έξι μήνες lockdown!

Εστίαση μαγαζιά Νάξος

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι καταστηματάρχες που μετά από τόσους μήνες βλέπουν κίνηση στα μαγαζιά τους.

Ο καλός καιρός και η αργία του Πάσχα οδήγησε από το πρωί πολλούς Ναξιώτες στα καφέ και τα εστιατόρια να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους μετά από πολλούς μήνες, στα «στέκια» τους στην παραλία της Χώρας ή σε άλλες περιοχές του νησιού.

Εστίαση μαγαζιά Νάξος

Κυρίαρχο το αίσθημα της ανακούφισης τόσο για τους επιχειρηματίες, για τους εργαζόμενους αλλά και για τον κόσμο, καθώς έστω και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες βλέπουν τη ζωή να επιστρέφει σε μια κανονικότητα.

Εστίαση μαγαζιά Νάξος

Ωστόσο αρκετές είναι οι επιχειρήσεις εστίασης που δεν άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους, είτε επειδή δεν πρόλαβαν να ανακαινίσουν τα καταστήματα τους είτε επειδή είναι εποχικές και περιμένουν το άνοιγμα του τουρισμού για να ξεκινήσουν.

 

(Visited 1.991 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*