Ανακοίνωση Κοινότητας Νάξου για την καθαριότητα της Πόλης

Άκης Αξαόπουλος
13/05/2021 11:18
 
 
 

 

Η καθαριότητα της Πόλης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη συνεχή συνεργασία Κοινότητας – κατοίκων – πολιτών και του Δήμου.

Η Κοινότητα Νάξου από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια καθαρισμού, εξωραϊσμού, καλλωπισμού και ευπρεπισμού της Πόλης. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις εργασίες που εκτελούνται σε καθημερινή βάση. Βλέποντας, ακούγοντας και κρίνοντας τις ανάγκες της Πόλης, τις ιεραρχούμε και προχωράμε στην αποπεράτωσή τους.

Όσο όμως η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και εν όψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, καλούμε όλους να συνδράμουν στην εικόνα της καθαριότητας της πόλης μας.

Ενημερώνουμε τους δημότες (τον καθένα από το πόστο του) και παρακαλούμε για την τήρηση των παρακάτω:

– Καταστήματα κάθε είδους, σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, να φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου που καλύπτουν. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων οφείλουν να διατηρούν τις προσόψεις των καταστημάτων τους καθαρές και να συμβάλλουν στην καθαριότητα και στο βάψιμο των δρόμων και των πεζοδρομίων που καταλαμβάνουν με τραπεζοκαθίσματα ή άλλα εμπορεύματα.

– Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους όπως καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, οπωροπωλεία και άλλα, οφείλουν να διατηρούν τους χώρους καθαρούς
και βαμμένους.

– Συσκευάζουμε τα οικιακά μας απορρίμματα σε ανθεκτικές σακούλες, στεγνές, καλά δεμένες και τις τοποθετούμε μέσα στους κάδους απορριμμάτων, κυρίως τις βραδινές ώρες, λίγη ώρα πριν την αποκομιδή τους από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

– Δεν αφήνουμε απορρίμματα έξω από τους κάδους, καθώς επιβαρύνουμε την υγεία μας, το περιβάλλον και την εικόνα της πόλης.

– Στους μπλε κάδους ανακύκλωσης απορρίπτουμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί κλπ) όχι οικιακά απορρίμματα, διότι ακυρώνουμε όλη την προσπάθεια ανακύκλωσης. Συμπιέζουμε τις χάρτινες κούτες σε δέματα, για να μειώνουμε τον όγκο τους.

– Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, οικιακές ηλεκτρικές συσκευές κλπ) σε δρόμους και πεζοδρόμια, χωρίς προηγουμένως να έχουμε επικοινωνήσει με την Κοινότητα, για να προγραμματισθεί η αποκομιδή τους.

– Δεν μετακινούμε τους κάδους από τις οριοθετημένες θέσεις τους και δεν παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας μπροστά από αυτούς. Την ίδια στιγμή, ένα απορριμματοφόρο ίσως δεν μπορέσει να φτάσει μέχρι
τον κάδο που «κλείνουμε».

– Δεν αφήνουμε μπάζα, οικοδομικά υλικά ανακαίνισης, κλαδιά σε δρόμους και πεζοδρόμια. Φροντίζουμε να μεταφερθούν σε περιβαλλοντικά αδειοδοτημένους χώρους.

– Οι κάτοικοι της Πόλης να φροντίζουν – στο μέτρο που είναι εφικτό – το στενό τους καθαρό και καλλωπισμένο.

– Σημεία της Πόλης που παρουσιάζουν εγκατάλειψη ή είναι αδύνατη η καθαριότητά τους λόγω ευπαθών κατοίκων παρακαλείσθε όπως απευθυνθείτε στον Πρόεδρο ή τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας.

Ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε όλοι, σας ευχόμαστε ένα καλό και υγιές καλοκαίρι τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και υγιεινής προστασίας.

Φροντίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για μια Πόλη καθαρή.

 

(Visited 413 times, 1 visits today)