Επίθεση δημοτικής αρχής στον πρόεδρο της Κορώνου

admin
08/03/2016 19:22
 
 
 

Καυστική απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου της Κορώνου δίνει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Χουζούρης σχετικά με την καταβολή του ανταποδοτικού τέλους σε κατοίκους περιοχών όπου λειτουργούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επιτίθεται στον κ. Χουζούρη σημειώνοντας ότι “για ακόμα μια φορά, ασκεί στείρα αντιπολίτευση, λαϊκίζει και επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις άνευ λόγου“. 

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ο δήμος αναφέρει τα εξής: Καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου κ. Νίκου Χουζούρη, ο οποίος, ακολουθώντας τη συνήθη τακτική του, με ανούσιες δηλώσεις ασκεί στείρα αντιπολίτευση, λαϊκίζει και επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις άνευ λόγου, για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιώντας μία θετική και ωφέλιμη εξέλιξη για το χωριό του, η οποία αφορά στον επιμερισμό και καταβολή του ανταποδοτικού τέλους σε κατοίκους περιοχών όπου λειτουργούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

  • Από την έναρξη λειτουργίας του Αιολικού Πάρκου πέρασαν πολλές κυβερνήσεις και ακόμη περισσότεροι υπουργοί χωρίς να αποδοθεί το ειδικό τέλος, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο επιμερισμός και η απόδοσή του δεν ήταν εφικτά και καθυστέρησαν λόγω προβλημάτων που παρεμπόδισαν την απόδοσή του σε όλη την Ελλάδα. Το ζήτημα αυτό είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του Δήμου και αφορά αποκλειστικά την κεντρική κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία. Το επιβεβαιώνει άλλωστε η ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αναφέρει τα εξής: «Το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα οφείλεται στην επίμονη προσπάθεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο  και  συναρμόδιων υπουργείων,  ώστε να επιλυθούν πολλά προβλήματα, ορισμένα από αυτά χρόνια,  τα οποία καθιστούσαν ανέφικτη την απόδοση των ως άνω ποσών». Ωστόσο, ο κ. Χουζούρης προσπαθεί να καρπωθεί τη θετική έκβαση, ισχυριζόμενος ότι οι ενέργειές του έπιασαν τόπο μετά την επίσκεψή του στον Υπουργό (αν πράγματι τον επισκέφθηκε).
  • Η προσπάθεια του κ. Χουζούρη να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο εξαντλείται με την αναφορά του στο πρόγραμμα «Πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες- Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης». Ο κ. Χουζούρης ξεχνά, φαίνεται, το προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου για την ένταξη της Κορώνου στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο όμως, λόγω μείωσης της χρηματοδότησης, άφησε εκτός όλες τις Κυκλάδες και δεκάδες άλλες αξιολογημένες προτάσεις. Παρόλο που η Δημοτική Αρχή κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την ένταξη της Κορώνου, θα πρέπει να γνωρίζετε πως, όταν υποβάλλεται μια πρόταση, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εγκριθεί, καθώς αξιολογούνται και ιεραρχούνται προτάσεις από όλη την Ελλάδα.
  • Όπως φαίνεται, μοναδικό μέλημα τους Προέδρου της Κορώνου είναι η στείρα και λαϊκίστικη πολιτική, λασπολογώντας κατά του Δημάρχου και αδιαφορώντας παντελώς για το χωριό του. Απόδειξη είναι ότι ο κ. Χουζούρης δεν δίστασε να θυσιάσει στο βωμό της αντιπολίτευσης την υλοποίηση έργων ιδιαίτερα ωφέλιμων για την Κόρωνο, όπως είναι αυτό της ύδρευσης στο Αργοκοίλι, όταν ενημέρωσε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, προκειμένου να καταγγείλουν και να παρεμποδίσουν την εκτέλεση του έργου, όπως και έπραξαν.
  • Αν ο κ. Χουζούρης ενδιαφέρονταν πραγματικά για τον τόπο του θα έπρεπε να επισκέπτεται το Δήμο για να προωθήσει τα ζητήματα της Κορώνου. Όμως είναι ο μοναδικός από τους 26 Προέδρους που δεν επισκέπτεται το Δήμο, σε αντίθεση με τον Τοπικό Σύμβουλο της μειοψηφίας στην Κόρωνο. Η στάση του κ. Χουζούρη αποδεικνύει ότι όλες οι ενέργειές του κινούνται στη λογική της στείρας αντιπολίτευσης με ψευδεπίγραφες κατηγορίες και πράξεις που βλάπτουν τον τόπο του.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι ανούσιες δηλώσεις που αποκλειστικό σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων. Η στείρα αντιπολίτευση δεν μας ενδιαφέρει, όμως δεν πρόκειται να χαριστούμε σ΄ αυτούς που δεν σέβονται τον τόπο μας. 


Ειδήσεις: Νάξος

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*