VIDEO: Διαμαρτυρία για το “κατέβασμα” πανό στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

admin
08/03/2016 23:15
 
 
 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε η “Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου” στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Τρίτη.

Τα μέλη της Συνέλευσης, παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι ο δήμος “κατεβάζει” τα πανό με πολιτικό περιεχόμενο που αναρτούν στη Χώρα της Νάξου. Μάλιστα στα χέρια τους κρατούσαν πανό, που έλεγε “Όχι στη φίμωση του πολιτικού λόγου από τη δημοτική αρχή” και φώναζαν το σύνθημα “Η λογοκρισία δεν θα περάσει” πετώντας παράλληλα “χαρτάκια” που έγραφαν “Ρύπανση είναι οι πολιτικές σας και όχι τα πανό και οι αφίσες”. 
Ο δήμος έχει πέσει σε ένα μεγάλο παράπτωμα. Επιτίθεται στην ελευθερία του δημόσιου πολιτικού λόγου… Μας κατεβάζει τα πανό που βάζουμε στο Λύκειο… Έχουμε μιλήσει με τον υπεύθυνο και μας γράφει στα παλιά του τα παπούτσια” σημείωσε μέλος της Συνέλευσης και διάβασε ανακοίνωση που έχουν εκδώσει για το θέμα. 



Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης σημείωσε ότι ο δήμος δεν αφαιρεί το δικαίωμα να αναρτηθούν πανό, αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν μια αίτηση στο δήμο.
Έχετε κάθε δικαίωμα να αναρτήσετε πανό αρκεί να ακολουθήσετε τη νόμιμη διαδικασία. Η φίμωση για την οποία κάνετε λόγο είναι…αυτοφίμωση δική σας” σημείωσε ο κ. Μαργαρίτης.
Τα μέλη της “Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου” επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνουν καμία αίτηση και θα συνεχίσουν να βάζουν τα πανό τους στο χώρο έξω από το Λύκειο… 
Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα αίτημα. Θα γίνει πόλεμος. Αφού δε θα μας πείτε όχι, γιατί πρέπει να κάνουμε αίτηση; Εμείς θα συνεχίσουμε να βάζουμε τα πανό μας εκεί πέρα. Εκεί θέλουμε να τα βάζουμε και δεν θα τα κατεβάζετε… Δεν ήρθαμε εδώ για να σας πάρουμε την άδεια, απλά ήρθαμε για να σας ενημερώσουμε“.


 
Οι κόντρες συνεχίστηκαν και στην αίθουσα ακούστηκαν αρκετά “κοσμητικά επίθετα” κατά της δημοτικής αρχής από τα μέλη της “
Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου” όπως “ψεύτες“, “καλαμοκαβαλάρηδες”  και άλλα… 

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης όπως και ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης επέμειναν στα όσα είπε ο δήμαρχος σχετικά με την “άδεια” για την ανάρτηση των πανό για να πάρουν την απάντηση ότι: “Στερείστε λογικής και τα λεγόμενα σας είναι μπούρδες κατσαρές. Δεν θα θέλαμε να κλιμακώσουμε την κατάσταση. Τελείωσε! Δεν θα ξαναγγίξετε πανό. Θα το βάζουμε και θα το κατεβάζουμε εμείς“. 

Να σημειωθεί ότι διαμαρτυρία στο δήμο για το ίδιο θέμα έχει κάνει το ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος διοικητικού και εργατοτεχνικού προσωπικού δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.  

Δείτε στο video όλα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση: 

{youtube}7szMAkoL0Ys{/youtube}

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*