Συνάντηση Αποστόλου με το Ναξιώτη αγρότη Μιχάλη Ρώτα

admin
09/03/2016 20:19
 
 
 

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου είχε το πρωί της Τετάρτης ο αγρότης από τη Νάξο Μιχάλης Ρώτας.

Ο κ. Ρώτας σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Υπουργός δεν έκρυψε τη συμπάθεια του για τη Νάξο. Ωστόσο, έθεσε στον κ. Αποστόλου για ακόμα μια φορά θέματα σχετικά με τις επιδοτήσεις παλαιότερων ετών, την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και της εξισωτικής για το έτος 2015, καθώς και για την υπόσχεση που είχε δώσει ο υπουργός στην “Γιορτή της πατάτας” τον Αύγουστο στη Νάξο, για την αποζημίωση των παραγωγών πατάτας λόγω των καταστροφών που προκάλεσαν οι δυσμενής καιρικές συνθήκες του περασμένου χειμώνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης, τον Αύγουστο του 2015 κατά τη διάρκεια της “Γιορτής της πατάτας” είχε καλέσει δημόσια τον Υπουργό να δεσμευτεί για τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς πατάτας για να πάρει την εξής απάντηση από τον κ. Αποστόλου: Πραγματικά υπέστησαν ζημιές οι παραγωγοί. Νομίζω ότι η αποζημίωση της πρώιμης καλλιέργειας θα αποδοθεί σε ένα ποσοστό 35-50{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το υπόλοιπο κομμάτι που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ είναι δύσκολο, όπως γνωρίζετε να καλυφθεί από κρατικές ενισχύσεις…. αλλά με δεδομένο ότι πρόκειται πραγματικά για ανάγκη στήριξης του χώρου θα δούμε στα πλαίσια του de minimis και υπό την έγκριση της Ευρωπαικής Επιτροπής να δοθούν οι ενισχύσεις κι ας ελπίσουμε ότι οι δημοσιονομικές συνθήκες θα μας επιτρέψουν έστω μια ελάχιστη συμμετοχή από τον κρατικό κορβανά για να καλύψουμε το υπόλοιπο“.
Έκτοτε δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και οι παραγωγοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναμονή για τις αποζημιώσεις… 

(Visited 60 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*