VIDEO: Στη Νάξο το ιστορικό ρωσικό ιστιοφόρο “Shtandart”

Άκης Αξαόπουλος
15/10/2021 10:14
 
 
 

 

Στη Νάξο κατέπλευσε το μεσημέρι της Πέμπτης το ρωσικό ιστιοφόρο “Shtandart”, ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου, Τσάρου της Ρωσίας και πρώτου πλοίου του στόλου της Βαλτικής, που ναυπηγήθηκε σύμφωνα με τα σχέδια και τις ναυπηγικές παραδόσεις του 18ου αιώνα.

Το ιστορικό ιστιοφόρο έφτασε στο νησί προερχόμενο από την Πάρο, στις 12:30 το μεσημέρι και στο λιμάνι το προϋπάντησαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο Λιμενάρχης του νησιού Αλέξης Αποστολόπουλο, ο Νίκος Καραβίας ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που μεσολάβησε για την έλευση του πλοίου στη Νάξο, καθώς και πλήθος κόσμου που έσπευσαν να δουν από κοντά το Ρωσικό ιστιοφόρο.

Πολλοί ήταν αυτοί που με ανυπομονησία μπήκαν στο εσωτερικό του πλοίου να επισκεφτούν την έκθεση που λειτουργεί και αφορά στην Ελλάδα με τίτλο «Η πιο όμορφη χώρα» αλλά και να ξεναγηθούν στο ιστορικό σκαρί.

Οι επισκέψεις εντός του ιστιοφόρου συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα στις 6:00, ενώ social media και κινητά γέμισαν από φωτογραφίες του “Shtandart” .

Να υπενθυμίσουμε ότι η άφιξη του ρωσικού ιστιοφόρου στο Αρχιπέλαγος πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας 2021 και της διεθνούς ιστορικής και εκπαιδευτικής αποστολής «Φλόγα του Τσεσμέ» στο Αιγαίο, η οποία είναι αφιερωμένη στα 250 χρόνια από τη νικηφόρα Ρωσική Εκστρατεία του Αρχιπελάγους και την καταστροφή του Οθωμανικού στόλου.

Την αποστολή πλαισιώνουν εκπρόσωποι των διοργανωτών της ΜΚΟ «Ρωσικός Γεωγραφικός Σύνδεσμος» και εταιρίας παραγωγής ταινιών, για τη δημιουργία ιστορικού ντοκιμαντέρ αναφορικά με την παρουσία του Ρωσικού στόλου στο αρχιπέλαγος κατά την διάρκεια των Ορλωφικών 1764 – 1774. Το ντοκιμαντέρ -που θα περιλαμβάνει και εικόνες από τη Νάξο, θα προβληθεί στην ρωσική και ελληνική τηλεόραση.

(Visited 484 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*