VIDEO: «Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες στην Αντίσταση» – Εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
17/10/2021 00:04
 
 
 

 

Την απελευθέρωση της Νάξου στις 15 Οκτωβρίου 1944, τιμά το νησί με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων και των γραφείων των κοινοτήτων.

Το Σάββατο στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες στην Αντίσταση» από την κα Μαρία Σπηλιωτοπούλου, Διευθύντρια Ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών.

 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο “Ι. Καμπανέλλης”, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, π. υπουργός Γιάννης Βρούτσης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Γιάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γκούφας καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Το βίντεο με την εκδήλωση και την ομιλία της κ. Σπηλιωτοπούλου

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Νάξου θα κορυφωθούν την Κυριακή με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, καθώς και με την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων που θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

(Visited 599 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*