Νάξος: Νέα στοιχεία για την τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου

Άκης Αξαόπουλος
20/10/2021 12:23
 
 
 

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Νάξου.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Νάξο [Επικαιροποιημένα στοιχεία Σεπτεμβρίου 2021]:

Για τον Σεπτέμβριο του 2021, παρατηρήθηκε υψηλός όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στο νησί της Νάξου, μειωμένος αρκετά σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Γερμανία διατηρεί την πρώτη θέση από πλευράς ζήτησης για το 2021 με τα δεδομένα και του Σεπτεμβρίου, με τις ΗΠΑ να βρισκονται στην δεύτερη θέση, το Ηνωμένο Βασίλειο στην τρίτη, Γαλλία και Ιταλία να συμπληρώνουν την πεντάδα με τις τοπ χώρες προέλευσης των αναζητήσεων που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με ενδιαφέρον διαμονή για τη Νάξο.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 61% από τη Γαλλία, 44% από τη Γερμανία, 93% από τις ΗΠΑ, 34% από την Ιταλία, 37% από την Ελβετία και από το Ηνωμένο Βασίλειο 18%, το οποίο δεν είχε δείξει σημαντική αλλαγή από τον Απρίλιο του 2021.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 παρατηρούμε μια μείωση κατά 41% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Αύγουστο 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε όλες τις χώρες υπήρξε μείωση των αναζητήσεων. Πιο αναλυτικά, παρατηρήθηκε μείωση των αναζητήσεων κατά 17% από την Ελβετία, 26% από τη Γερμανία, 31% από τη Γαλλία, 25% από τις ΗΠΑ, 53% από την Ιταλία και 25% από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ το 2020 η κορυφαία σε αναζητήσεις χώρα για διαμονή στην Νάξο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο με τις ΗΠΑ και την Γερμανία στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, το 2021 μέχρι στιγμής, η Γερμανία είναι κορυφαία σε αναζητήσεις με δεύτερη σταθερά τις ΗΠΑ και τρίτη το Ηνωμένο Βασίλειο με την Γαλλία και την Ιταλία να ακολουθούν.

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 610 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Νάξο.

Τα δεδομένα ενημερώνονται μηνιαία.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Νάξου.

(Visited 583 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*