Τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς για τις απευθείας αναθέσεις σε γιο αντιδημάρχου και σε στενό συνεργάτη του δημάρχου

katsaras vagelis proedros 1
Newsroom
02/11/2021 03:39
 
 
 

 

«Ο υπάλληλος αυτός μπορεί να έχει κάποια σχέση. Μην κοιτάμε όμως τη σχέση που υπάρχει. Εμείς θα κοιτάξουμε την ουσία» σημείωσε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Μπερτσιά για τις απευθείας αναθέσεις σε γιο αντιδημάρχου και σε στενό συνεργάτη του δημάρχου.

Ο κ. Κατσαράς εμφανίστηκε μπερδεμένος χωρίς να απαντά επί της ουσίας, αλλά με γενικολογίες και ατεκμηρίωτες δικαιολογίες. Το θέμα σχολιάζει με ανάρτηση στο facebook και η παράταξη της μειοψηφίας «Δύναμη Δημιουργίας» που αναφέρει τα εξής:

Απευθείας αναθέσεις ουσίας: «Ο υπάλληλος αυτός μπορεί να έχει κάποια σχέση. Μην κοιτάμε όμως τη σχέση που υπάρχει. Εμείς θα κοιτάξουμε την ουσία».

Και ενώ δεν περιμέναμε απάντηση στις καταγγελίες του συναδέλφου Θανάση Μπερτσιά, σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις του Δημάρχου σε πρόσωπα ιδιαίτερα οικεία στη Δημοτική Αρχή (σε γιο αντιδημάρχου και σε στενό συνεργάτη του Δημάρχου), μας ήρθε ανέλπιστα η απάντηση από τον αντιδήμαρχο κ. Κατσαρά, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου σε ραδιοφωνική εκπομπή (https://www.youtube.com/watch?v=yjBuT7_OOHo, λεπτό 31:00), απάντησε -μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Επειδή οι υπηρεσίες πολλές φορές είναι λίγο υποστελεχωμένες και χρειαζόμαστε προσωπικό, δεν είναι το θέμα να είναι …δηλαδή κολλάμε τώρα σε ένα τυχαίο γεγονός και χάνουμε την ουσία. Το θέμα είναι το αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε ο Δήμος να είναι λειτουργικός και να μπορεί να κάνει… να γίνονται… δηλαδή εεε έτυχε να μείνουμε χωρίς υπάλληλο στο συγκεκριμένο τομέα έπρεπε, έπρεπε να βρεθεί μία… έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία. Δεν υπάρχει, δεν ήταν κάτι μεμπτό ας πούμε. Ήταν ανοικτός ο διαγωνισμός κατ’ αρχήν. Θα μπορούσε να αναλάβει… να λάβει πως το λένε στο διαγωνισμό κι άλλοι ανάδοχοι. Δεν ήταν στο αυτά καταλαβαίνετε περνάνε απ’ τη διαύγεια. Το θέμα είναι ότι όταν βγαίνει ο διαγωνισμός για ανάθεση έργου δεν πάει μόνο ένας μπορούν να δώσουν κι άλλοι προσφορά. Δεν πήγαμε και το δώσαμε απευθείας στο συγκεκριμένο…».

«Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν υπάρχει μπέρδεμα. Μην μπλέκετε τον αντιδήμαρχο. Τον αντιδήμαρχο μην τον μπλέκουμε. Ντάξει; Ξεχάστε τον αντιδήμαρχο».

«Πήραμε έναν υπάλληλο. Ο υπάλληλος αυτός μπορεί να έχει κάποια σχέση. Μην κοιτάμε όμως τη σχέση που υπάρχει. Εμείς θα κοιτάξουμε την ουσία. Ποια είναι η ουσία; Εμείς βγάζουμε ένα διαγωνισμό, κάνουμε μία μελέτη, αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, ότι δεν κρύβουμε κάτι κάνουνε μία μελέτη, η μελέτη βγαίνει στο διαύγεια, βγαίνει στον αέρα, ο καθένας μπορεί να δώσει προσφορά, δηλαδή στην ουσία είναι σαν να το παίρνει ένας εργολάβος».
«Έτσι όπως το παρουσιάζουν προς τα έξω νομίζουν ότι παίρνουμε και κάνουμε κάποιες συγκεκριμένες αναθέσεις. Δεν στέλνουμε πρόσκληση στον κάθε φωτογράφο».

Είπε λοιπόν ότι πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, αν και πρόκειται στην πραγματικότητα για απευθείας αναθέσεις και ότι το γεγονός ότι οι ανάδοχοι σχετίζονται με την παράταξη του είναι τυχαίο, αφού απλά αυτοί είναι οι μοναδικοί που έκαναν προσφορά και ότι δεν στέλνουν πρόσκληση στον κάθε εργολάβο.

Εμείς παραθέτουμε τις προσκλήσεις για κατάθεση προσφορών σχετικά με τις αναθέσεις σε Παντελιά και Λυκουρόπουλο και αφήνουμε τα υπόλοιπα στην κρίση σας για το πόσο ανοιχτοί ήταν αυτοί οι «διαγωνισμοί».

Η απάντηση του κ. Κατσαρά στο 00:31 λεπτό

 

(Visited 1.251 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*