DONOUSSA-METEO PROJECT: Οι μαθητές της Δονούσας ερευνούν τον καιρό

Newsroom
06/05/2023 22:34
 
 
 

 

Την Τετάρτη 3 Μαΐου οι μαθητές του Γυμνασίου-ΛΤ Δονούσας πραγματοποίησαν στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας ομιλία-παρουσίαση με θέμα:

″DONOUSSA-METEO PROJECT″

Γονείς, μαθητές του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου και πολλοί κάτοικοι της Δονούσας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον από τους μαθητές του σχολείου μας μια διεπιστημονική και ολοκληρωμένη παρουσίαση για τον καιρό: τη μετεωρολογική παρατήρηση, την στατιστική επεξεργασία των μετεωρολογικών μετρήσεων, τη πρόγνωση του καιρού, τη λαϊκή μετεωρολογία και τέλος την ασφάλεια από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως την καταιγίδα. Την ομιλία τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος της ενορίας μας π. Κωνσταντίνος Μαρκουλής, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Δασκάλου και σύσσωμος ο σύλλογος διδασκόντων.

Η παρουσίαση των μαθητών πραγματοποιήθηκε για την ομώνυμη Δράση DONOUSSA-METEO PROJECT που αφορά την Αξιολόγηση Σχολικής Μονάδας. Οι εκπαιδευτικοί της Ομάδας Δράσης είναι: Παναγιώτης Αλούκος (ΠΕ04.01, Συντονιστής), Παναγιώτα Πολίτη (ΠΕ02), Αγάπη Αγγέλου (ΠΕ03), Δημήτριος Ταλαγάνης (ΠΕ11) και Αναστάσιος Ψαρουδάκης (ΠΕ04.02).

Αξίζει να αναφερθεί ότι στα πλαίσια της Δράσης εγκαταστάθηκε πλήρης και λειτουργικός Μετεωρολογικός Σταθμός στο Γυμνάσιο-ΛΤ Δονούσας ενώ επιπλέον πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά λαογραφική έρευνα με θέμα τη λαϊκή-εμπειρική μετεωρολογία στη νήσο Δονούσα. Ο καιρός της Δονούσας δημοσιεύεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του σχολείου:

https://blogs.sch.gr/gymdonou/category/meteorologikos-stathmos/trechon-kairos/

Μαζί με τον επιστημονικό εξοπλισμό (ασύρματοι μετεωρολογικοί σταθμοί, ανεμόμετρο, βροχόμετρα) στο σχολείο εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά διαδικτυακή κάμερα ζωντανού καιρού της Δονούσας. Η εικόνα ζωντανού καιρού της Δονούσας από την διαδικτυακή κάμερα δημοσιεύεται μέσω live video στο κοινωνικό δίκτυο facebook στο λογαριασμό Gymdonoussa Livecamera.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Βασιλική Κουτρούλη, θεατρολόγο και ραδιοφωνική παραγωγό, που προλόγισε το θέμα.

Exif_JPEG_420
(Visited 251 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*