Να παραμένει περισσότερη ώρα στη Νάξο το «Express Σκοπελίτης» ζητούν οι κάτοικοι της Δονούσας

Άκης Αξαόπουλος
01/06/2021 00:32
 
 
 

 

Προβλήματα σε ότι αφορά τη μετακίνηση τους με το «Express Σκοπελίτης» και την παραμονή τους στη Νάξο αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δονούσας. Το θέμα προέκυψε μετά το χαρακτηρισμό του «Express Σκοπελίτης» σε ημερόπλοιο, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να αναχωρεί από την Αμοργό για την άγονη γραμμή που συνδέει τις Μικρές Κυκλάδες με τη Νάξο στις 6:00 το πρωί, αλλά στις 7:00.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Δονουσιώτες φτάνουν στη Νάξο στη 1:00 το μεσημέρι και θα πρέπει να αναχωρήσουν ξανά για το νησί τους στις 14:00, ώρα αναχώρησης του πλοίου για τις Μικρές Κυκλάδες.

Οι κάτοικοι του μικρού νησιού έχουν μόλις μία ώρα για να προλάβουν να πραγματοποιήσουν τις δουλειές και τις υποχρεώσεις τους στη Νάξο, είτε αυτές αφορούν ψώνια, δημόσιες υπηρεσίες ή επισκέψεις σε γιατρούς, κάτι που είναι αδύνατον να συμβεί.

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος του νησιού Δημήτρης Πράσινος, ο οποίος ζήτησε τη διαμεσολάβησή του, ώστε να λυθεί το πρόβλημα έστω και με μισής ώρας επιπλέον παραμονής στη Νάξο.

«Κάτοικοι του νησιού ήρθαν στη Νάξο να εμβολιαστούν και δεν προλάβαιναν ούτε το απαραίτητο τέταρτο να παραμείνουν στο νοσοκομείο» τόνισε ο κ. Πράσινος.

Όπως είπε, δεν ευθύνεται η εταιρία ούτε ο πλοιοκτήτης του «Express Σκοπελίτης» αλλά το γεγονός ότι το πλοίο έχει χαρακτηριστεί ημερόπλοιο και δεν μπορεί πλέον να αναχωρεί στις 6:00 από την Αμοργό, ώστε να βρίσκεται στις 12:00 στη Νάξο και να υπάρχει μια σχετική άνεση στους Δονουσιώτες να οργανώνουν τις δουλειές τους στο νησί.

«Ζητάμε να επανέλθει η πρωινή ώρα αναχώρησης του πλοίου ή να φεύγει μισή ώρα αργότερα από τη Νάξο» σημείωσε ο κ. Πράσινος ο οποίος ενημέρωσε παράλληλα ότι είχε έρθει σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Νάξου το «Express Σκοπελίτης» να αναχωρεί μισή ώρα αργότερα δηλαδή στις 14:30 κάτι όμως που πλέον δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει.

Το δρομολόγιο του πλοίου αφορά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο και η αλλαγή της ώρας που ζητούν οι κάτοικοι της Δονούσας αφορά τις ημερες Δευτέρα και Τετάρτη.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει το αίτημα των Δονουσιωτών και να ενεργήσει ώστε λόγω κοινωνικής αναγκαιότητας το πλοίο είτε να αναχωρεί μισή ώρα νωρίτερα από την Αμοργό, είτε να παραμένει μισή ώρα περισσότερο στη Νάξο.

(Visited 1.272 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*