Ξεκινά το Σάββατο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με Κυκλάδες

Blue Star Chios
Άκης Αξαόπουλος
01/03/2021 15:27
 
 
 

 

Ζωή αποκτούν και πάλι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία χρόνια αποτελούν «μαύρη τρύπα», καθώς για μεγάλες περιόδους κανένα πλοίο δεν πιάνει στον επιβατικό σταθμό.

Από το προσεχές Σάββατο, λοιπόν, 6 Μαρτίου ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες με πλοία της εταιρείας Blue Star Ferries. Το δρομολόγιο θα ξεκινάει από τον Πειραιά την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι, θα πιάνει Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο (Ικαρία), Φούρνοι, Καρλόβασι (Σάμος), Βαθύ (Σάμος), Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο και θα φθάνει στη Θεσσαλονίκη στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου. Στις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας (Σάββατο) θα ξεκινάει η αντίστροφη πορεία, που θα καταλήγει στον Πειραιά στη 1.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η γραμμή θα είναι επιδοτούμενη κατά το σκέλος των πέντε τελευταίων σταθμών (από το Βαθύ μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βαθύ) για τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2024. Αυτό το Σάββατο το πρώτο δρομολόγιο θα γίνει με το πλοίο Νήσος Μύκονος, αλλά από την άλλη εβδομάδα μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θα δρομολογηθεί το νήσος Χίος. Πρόκειται για πλοία με γκαράζ χωρητικότητας 400 αυτοκινήτων και δυναμικότητα μεταφοράς 1200 επιβατών σε χειμερινές συνθήκες και χωρίς μέτρα για τον κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου η Blue Star Ferries σε συνεννόηση με το υπουργείο Ναυτιλίας αλλάζει το δρομολόγιο, το οποίο από τον Πειραιά και όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς θα καταλήγει στην Καβάλα και όχι στη Θεσσαλονίκη.

 

Πηγή: voria.gr

(Visited 787 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*