Απαγόρευση απόπλου του Power Jet στη Θήρα

Άκης Αξαόπουλος
16/05/2021 11:11
 
 
 

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θήρας, μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ”POWER JET” σημαίας Κύπρου στο λιμάνι της Θήρας, από επιβάτη του πλοίου, ότι κατά τη διάρκεια του πλου, περίπου δεκαπέντε (15) λεπτά πριν τον κατάπλου του στο λιμένα Αθηνιού έγινε αισθητός δυνατός κραδασμός.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν είκοσι εννέα (129) επιβάτες του , τα τριάντα τρία (33) Ι.Χ.Ε. οχήματα καθώς και τα επτά (07) δίκυκλα.

Άμεσα μετέβησαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Θήρας στο πλοίο όπου διαπίστωσαν εκδορές στην κάτω επιφάνεια του αριστερού T-FOIL (υδροπτερύγιο).

Συγκεκριμένα κατά την πρόσκρουση – επαφή του αριστερού υδροπτερύγιου η δύναμη μεταφέρθηκε μέσω του άξονα του στην πάνω θυρίδα στεγανότητας, με αποτέλεσμα να αποκοπούν οι βίδες συγκράτησης του, να δημιουργηθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων και να κατακλυσθεί μερικώς το αριστερό Νο2 στεγανό. Με την συνδρομή επαγγελματία δύτη επιθεωρήθηκαν τα ύφαλα μέρη του πλοίου και δεν διαπιστώθηκαν περαιτέρω εκδορές ή ρωγμές.

Από το πλήρωμα του πλοίου πραγματοποιείται συνεχή απάντληση των υδάτων μέσω αντλίας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 74 επιβάτες, 10 Ι.Χ. , 3 δίκυκλα και 1 ρυμουλκούμενο που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το πλοίο προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.

(Visited 552 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*