Συρμαλένιος: Προτείνει τη Μήλο για έδρα του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών των Κυκλάδων

kokkini oxia miloy
admin
25/01/2018 11:39
  •  
  •  
  •  

Έναν νέο Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων δημιουργεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών.

Ο νεός αυτός Φορέας αναλαμβάνει, συνολικά, 36 περιοχές του Δικτύου, οι οποίες αναλυτικά έχουν ως εξής:
*ευρύτερη περιοχή Σαντορίνης, Ανάφης, Φολεγάνδρου: 6 περιοχές
*ευρύτερη περιοχή Μήλου, Κιμώλου, Πολυαίγου, Σίφνου, Σερίφου: 10 περιοχές
*ευρύτερη περιοχή Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου: 5 περιοχές
*ευρύτερη περιοχή Κύθνου – Κέας: 3 περιοχές
*ευρύτερη περιοχή Σύρου – Γυάρου: 3 περιοχές
*ευρύτερη περιοχή Πάρου – Νάξου – Αμοργού – Μικρών Κυκλάδων: 9 περιοχές
Μιλώντας για το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος ανέφερε ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί πως οι Κυκλάδες «δεν μπορούν να καλυφθούν με έναν Φορέα», αλλά ακόμη κι αν ξεκινήσει η λειτουργία ενός μόνο Φορέα, θα πρέπει να δημιουργηθούν τρία ή τέσσερα παραρτήματα που να καλύπτουν τις προαναφερόμενες περιοχές.
Μάλιστα, πρότεινε η έδρα του Φορέα – έστω η προσωρινή – να είναι στη Μήλο, καθώς η ευρύτερη περιοχή Μήλου, Κιμώλου, Πολυαίγου, Αντιμήλου διαθέτει περιοχές σε θάλασσα και ξηρά με προστατευόμενα είδη (οχιά, κόκκινη οχιά, μεσογειακή φώκια, αίγαγρος της Αντιμήλου).
Τέλος, όσον αφορά στη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να έχει λόγο η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, ορίζοντας εκπροσώπους – όχι κατ’ ανάγκην αιρετούς, εάν δεν υπάρχουν – με περιβαλλοντική αναγνωρισιμότητα και ευαισθησία.

(φωτό: lifo.gr)

(Visited 58 times, 1 visits today)