VIDEO: Παραδόθηκε στο δήμο Νάξου το νέο απορριμματοφόρο ανακυκλώσιμων υλικών – Δηλώσεις Μαργαρίτη, Τσολάκη, Πολυκρέτη

anakyklosi oxima 2
admin
05/03/2018 18:29
 
 
 

Παραδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ένα νέο, ολοκαίνουριο απορριμματοφόρο ανακυκλώσιμων υλικών από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης προς στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το απορριμματοφόρο παρέλαβαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την ανακύκλωση Γιάννης Τσολάκης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Νάξου Γιώργος Γιαννάκης.

“Είμαστε δήμος – πρότυπο και οι υπόλοιποι δήμοι μιμούνται εμάς”

anakyklosi oxima margaritis timoni 13

“Το απορριμματοφόρο που σήμερα παραλάβαμε, είναι μια συνέχεια της πολιτικής μας στον τομέα του περιβάλλοντος” σημείωσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε δηλώσεις του στην κάμερα του naxostimes.gr.

“Έχουμε κάνει τομές στον τομέα της διαχείρησης απορριμμάτων στο δήμο. Έχουν κλείσει οι 11 ΧΑΔΑ (που ήταν οι 11 από τους 45 που υπήρχαν στο Αιγαίο) και τώρα ολοκληρώνουμε και το θέμα της ανακύκλωσης” τόνισε.

“Παραλάβαμε ένα δήμο με τεράστια προβλήματα στο θέμα των απορριμμάτων και όπως βλέπετε ολοκληρώνουμε μια κατάσταση προστασίας του περιβάλλοντος με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε δήμος – πρότυπο και οι υπόλοιποι δήμοι μιμούνται εμάς” σημείωσε ο κ. Μαργαρίτης ο οποίος διαβεβαίωσε μάλιστα, ότι στο δήμο θα απονεμηθούν και νέα βραβεία για τον τομέα του περιβάλλοντος.

Ξεκινάει άμεσα η ανακύκλωση

anakyklosi tsolakis oxima 9

Ο εντεταλμένος για θέματα ανακύκλωσης δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσολάκης, μιλώντας στο naxostimes.gr σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει γοργά βήματα σε ότι αφορά την ανακύκλωση στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

“Η ανακύκλωση έχει ξεκινήσει από το 2007 με τη σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Φτάσαμε σήμερα στην ανακύκλωση υλικών συσκευασίας. Δεν είναι μόνο αυτά, υπάρχουν και άλλα απορρίμματα πολύ πιο επικίνδυνα, στα οποία ήδη έχει προχωρήσει η ανακύκλωση στο δήμο” σημείωσε.

Ο κ. Τσολάκης ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες ο δήμος θα εκδόσει δελτίο τύπου με αναλυτικά στοιχεία σε ότι αφορά την πορεία της ανακύκλωσης προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες αλλά και να πειστούν όλοι οι “κοκοπροαίρετοι” ότι υπάρχει απόλυτη προστασία του ΧΥΤΑ.
“Έχουμε ένα ΧΥΤΑ πρότυπο σε αντίθεση με άλλους δήμους που έχουν καταλήξει οι ΧΥΤΑ τους να είναι χωματερές” τόνισε και ζήτησε από τους δημότες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Σε ότι αφορά “τα επόμενα βήματα” που θα προχωρήσει η δημοτική αρχή στον τομέα αυτό, ο κ. Τσολάκης σημείωσε ότι μετά την έκδοση άδειας κυκλοφορίας του νέου οχήματος, θα μπει σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης. “Υπάρχει ένας σχεδιασμός και μια προσωρινή μελέτη της τοποθέτησης των 300 κάδων που διαθέτουμε, για να ξεκινήσουμε πιλοτικά, αρχικά, την ανακύκλωση. Παράλληλα, έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σύνταξη μελέτης χωροθέτησης, με συγκοινωνιολόγο, έτσι ώστε να τοποθετηθούν οι κάδοι σε σωστά σημεία για να γίνονται και σωστά δρομολόγια”.

Μανώλης Πολυκρέτης: Προχωράμε στην αναβάθμιση του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ

anakyklosi marg tsolakis polykr 12

Ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, που διατέλεσε επί σειρά ετών αντιδήμαρχος καθαριότητας, υπογράμμισε ότι ο επόμενος στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ,κάτι για το οποίο πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

“Ο επόμενος στόχος που έχουμε στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και θα τον πετύχουμε, είναι να κάνουμε αναβάθμιση του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει δρομολογηθεί και πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις” τόνισε.

Να σημειωθεί ότι το νέο απορριμματοφόρο, όπως κι οι 300 μπλε κάδοι ανακύκλωσης, οι οποίοι έχουν ήδη παραληφθεί, είναι δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με την οποία έχει συμβληθεί ο Δήμος με στόχο την επανέναρξη και λειτουργία της ανακύκλωσης.

{youtube}DW_vjliBFgI{/youtube}

anakyklosi oxima 3

anakyklosi oxima 4

anakyklosi oxima 8

anakyklosi oxima kadoi 14

(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*