VIDEO: Τέσσερις γερακίνες απελευθερώθηκαν στον “ουρανό” της Νάξου (φώτος)

apeleytherosi gerakines 8
admin
11/03/2018 21:21
 
 
 

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” με πλούσιο έργο στην φροντίδα και επανένταξη ζώων στο περιβάλλον, οργάνωσε την απελευθέρωση τεσσάρων αρπακτικών πουλιών στο Φιλώτι, τη Μονή και την Αλυκή του αεροδρομίου Νάξου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή το μεσημέρι απελευθερώθηκαν τέσσερις γερακίνες (buteo buteo) τις οποίες είχε περισυλλέξει τραυματισμένες ο Σύλλογος, το χειμώνα.

apeleytherosi gerakines 2

Τα άγρια πτηνά με τη φροντίδα του Συλλόγου είχαν σταλεί για θεραπεία στο “Αλκυόνη-Aegean Wildlife Hospital”, όπου μετά την πλήρη ανάκτηση της υγείας τους επιστραφηκαν στον τόπο που ζούσαν.

apeleytherosi gerakines 4

Τα αρπακτικά αφέθηκαν ελεύθερα από χέρια μαθητών, Προσκόπων και μελών του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, πλησίον των περιοχών που είχαν βρεθεί, στην Αλυκή του αεροδρομίου, στο Φιλώτι και στη Μονή Νάξου.

apeleytherosi gerakines 10

“Ευχόμαστε στους φτερωτούς μας φίλους καλά ταξίδια και μακριά από περιπέτειες” σημειώνει σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook ο Σύλλογος.

apeleytherosi gerakines 5

Αρκετοί φίλοι των πτηνών βρέθηκαν στις παραπάνω περιοχές για να δουν την απελευθέρωση των πουλιών. Οι πανέμορφες γερακίνες πέταξαν και πάλι ελεύθερες και αγέρωχες στο γνώριμο ουρανό της Νάξου… 

apeleytherosi gerakines 1

Η ορνιθοπανίδα στη Νάξο είναι από τις πιο σημαντικές στην Ελλάδα είτε από ενδημικά είτε από αποδημητικά πουλιά, παρόλο το μικρό μέγεθος του νησιού. Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα των πληθυσμών της ο οποίος βάλλεται από παράνομο κυνήγι, δηλητηριασμένα δολώματα, υποβάθμιση του φυσικού του περιβάλλοντος και μείωση των ενδιαιτημάτων του.

https://www.youtube.com/watch?v=J4rUsKxEz7Y

https://www.youtube.com/watch?v=B1Q9SNcadvg 

https://www.youtube.com/watch?v=Ai6Nknp7Ng8 

apeleytherosi gerakines 3

apeleytherosi gerakines 6

apeleytherosi gerakines 9

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*