Σύρος: Ρεκόρ ανακύκλωσης και στις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές

ηλεκτρικών συσκευών
Newsroom
13/05/2020 14:11
 
 
 

 

Τέσσερις τόνους μη χρηστικών συσκευών απέρριψαν οι κάτοικοι της Σύρου στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών που τοποθετήθηκαν σχεδόν σε ολόκληρο το νησί από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, ήδη από τους πρώτους μήνες του 2020.

Με την επεξεργασία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων ανακτώνται αξιοποιήσιμα υλικά, όπως μέταλλα, γυαλί και πλαστικό, τα οποία επαναχρησιμοποιούνται στην διαδικασία παραγωγής. Επομένως, η ανακύκλωση συνεισφέρει στον περιορισμό της βιομηχανικής ρύπανσης, καθώς μειώνεται η παραγωγή τοξικών αερίων και σωματιδίων που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα ή βιομηχανικών αποβλήτων που ρυπαίνουν το νερό και το υπέδαφος. Ταυτόχρονα, με τη μείωση των παραγωγικών διαδικασιών, εξοικονομείται ενέργεια και περιορίζονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Επιπλέον, με την ανακύκλωση των παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών συμβάλλουμε στη διαφύλαξη του ορυκτού πλούτου, απαραίτητη προϋπόθεση για την αειφόρο ανάπτυξη και το βιώσιμο μέλλον για τα μελλοντικών γενεών. Ειδικότερα, με την ανακύκλωση επιτυγχάνεται μείωση της εξόρυξης των μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων, όπως είναι τα μεταλλεύματα και το πετρέλαιο, με αποτέλεσμα την αποφυγή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.»

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος, μέσω του Φο.Δ.Σ.Α., έχει τοποθετήσει κάδους στα εξής νέα σημεία του νησιού:
*Στην Άνω Σύρο (Στέγαστρο πλησίον Καμάρας),
*στο Επισκοπειό (Στέγαστρο πλησίον Λουμίδη),
*στο Κίνι (Στέγαστρο πλησίον Σπεράντζας),
*στη Βάρη (Κοινοτικό Γραφείο),
*στον Γαλησσά (Κοινοτικό Γραφείο και ΚΑΠΗ),
*στον Πάγο (Κοινοτικό Γραφείο),
*στον Μέγα Γιαλό (Στάση Αλιφραγκή),
*στο Μάννα (Κοινοτικό Γραφείο και ΚΑΠΗ),
*στην Ποσειδωνία (Έπαυλη Τσιροπινά και δημοτικό οικόπεδο «ΤΕΡΕΤΟ»),
*στον Φοίνικα (ΚΑΠΗ),
*στα Χρούσσα (ΚΑΠΗ) και
*στην Ερμούπολη (έμπροσθεν ΟΑΕΔ).

«Ανακυκλώνοντας συνεισφέρουμε στο περιβάλλον, την οικονομία, αλλά και τον πολιτισμό, σεβόμενοι το δικαίωμα στην υγεία, την καθαριότητα και την αισθητική του περιβάλλοντος» καταλήγει η ανακοίνωση του Φο.Δ.Σ.Α.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(Visited 65 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*