Χάραξη παρτεριών και φύτευση μητρικών φυτών στον Βοτανικό Κήπο Κυκλάδων Σύρου

admin
06/11/2015 08:47
 
 
 

Δύο Σαββατοκύριακα (7-8 Νοεμβρίου και 14-15 Νοεμβρίου) θα διαρκέσει η συλλογική δραστηριότητα χάραξης παρτεριών και φύτευσης των πρώτων μητρικών φυτών στον «Βοτανικό Κήπο Κυκλάδων Σύρου» (πρώην κατασκήνωση Χρουσσών).

Ο Βοτανικός Κήπος θα υποδεχθεί 900 ταυτοποιημένα μητρικά φυτά του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ, από 30 είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της κυκλαδίτικης και ελληνικής γης για να δημιουργήσει τους πρώτους επισκέψιμους κήπους του και τις προϋποθέσεις για πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό προς δυνητικούς καλλιεργητές. Σημειώνεται ότι η παράδοση των 900 φυτών αποτελεί μέρος της προγραμματικής σύμβασης της «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.», με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ» για την δημιουργία Βοτανικού Κήπου των Κυκλάδων στη Σύρο.

Την 1η μέρα φυτεύσεων τον συντονισμό θα κάνει η γεωπόνος/αρχιτέκτονας τοπίου του «ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ» Μαρίνα Παναγιωτίδου, δίνοντας οδηγίες σχετικά με την σχεδίαση και χάραξη των παρτεριών, τη φύτευση και τη σήμανση των φυτών, τις ανάγκες και ιδιότητές τους, της ιδιαιτερότητάς τους ως πολλαπλασιαστικό υλικό.

Θα δημιουργηθούν 3 βοτανόκηποι και ένας «θεραπευτικός κήπος».

 

Κάλεσμα στους πολίτες της Σύρου

Η ομάδα της «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.» (www.botanicgardens.gr) απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες της Σύρου να συμμετέχουν σ’ αυτή τη βιωματική εμπειρία με την καθοδήγηση της, να μάθουν τα μυστικά της σποράς, της φροντίδας και τα οφέλη των βοτάνων στην υγεία μας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να φέρουν κατάλληλη ενδυμασία (ζεστά ρούχα και κατάλληλα παπούτσια), εργαλεία για τη φύτευση (προαιρετικά ανάλογα τη διαθεσιμότητα, τσαπάκι, σκαλιστηράκι, κλαδευτήρι, γάντια κηπουρικής, πατόφτυαρο, φτυάρι, τσουγκράνα) και τη δική τους γευστική προσφορά στο κοινό τραπέζι!

Οι φυτεύσεις θα ξεκινήσουν στις 12:00 και τα δύο Σαββατοκύριακα, ενώ στις 15:00 με 16:00 θα πραγματοποιηθεί συλλογικό τραπέζι κάτω από τα πεύκα.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλ. 6940420955 – 6979174562 – 2281088524.

 

Το όραμα της «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.»

Η ομάδα της «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.» (συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού) οραματίζεται να δημιουργήσει στα Χρούσσα της Σύρου μια κιβωτό προστασίας του φυτικού πλούτου, ένα κέντρο ευαισθητοποίησης στη γνώση και ανάδειξη των βοτάνων, έναν τόπο χαλάρωσης, ευεξίας και δημιουργικότητας που θα έλκει όλες τις ηλικίες, ενώ θα συμβάλλει ενεργά και πολύπλευρα στην ανάπτυξη της Σύρου με θέσεις εργασίας και προβολή της στον παγκόσμιο χάρτη Βοτανικών Κήπων.

Στόχος του Βοτανικού Κήπου η προστασία, διατήρηση, μελέτη και ανάδειξη του φυτικού πλούτου, η συμβολή του στην εκπαίδευση καθώς και στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Σύρου.

Ειδήσεις: Σύρος

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*