Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Ίο

Άκης Αξαόπουλος
29/03/2022 10:33
 
 
 

 

Με αφορμή τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης – θα συζητηθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 4 Απριλίου – με θέμα την “περιβαλλοντική καταστροφή της Ίου μέσω των στρατηγικών επενδύσεων”, ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε το νησί την Κυριακή και Δευτέρα 27- 28/3.

Σε συνάντηση που είχε με πολίτες καθώς και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Γκίκα Γκίγκα, με τον οποίο δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η δια ζώσης επικοινωνία λόγω καραντίνας του από covid, συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που προκύπτουν απο τις λεγόμενες στρατηγικές επενδύσεις που δρομολογούνται τα τελευταία χρόνια στην Ίο. Διαπιστώθηκε πλήρης συμφωνία στην ανάγκη απόλυτης τήρησης και σεβασμού της νομιμότητας εκ μέρους των επενδυτών. Ταυτόχρονα όμως διαπιστώθηκε και η υπέρβαση και κατ’ εξακολούθηση παραβίαση της και εξαιτίας του πλημμελούς ελέγχου εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών. Ακριβώς γι αυτό το λόγο το Πρωτοδικείο της Νάξου, προχώρησε στην πρόσφατη καταδικαστική απόφαση προς τους υπευθύνους των εταιρειών.

Πέραν αυτών, με το δήμαρχο συζητήθηκαν επίσης σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως, η Αποχέτευση Μυλοπότα – Χώρας – Λιμάνι Π/Υ 3,8 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη δημοπρατηθεί, η Αγροτική Οδοποιΐα περιοχής Μυλοπότα Κανόβολο Π/Υ 2,3 εκατομ., η προένταξη της επέκτασης του λιμένα Π/Υ 7,5 εκατομ., ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει και η ίδρυση του υδατοδρομίου με τη δημοσίευση της και στο ΦΕΚ.

Τέλος ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε μαζί με τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Δελή το Κέντρο Υγείας του νησιού και συνομίλησε με τον επιστημονικό διευθυντή γενικό γιατρό Δημήτρη Αλβανό καθώς και με το λοιπό προσωπικό. Διαπιστώθηκε γενικά η καλή κατάσταση του Κ.Υ. συγκριτικά βεβαίως με άλλα νησιά με ανάλογο πληθυσμό, αφού εκτός των αγροτικών γιατρών, υπηρετούν 3 ειδικευμένοι γιατροί (γενικός γιατρός, παιδίατρος και ορθοπεδικός), ενώ επίκειται και ο διορισμός και ενός καρδιολόγου. Επίσης υπηρετούν και 4 νοσηλευτές/νοσηλεύτριες. Βεβαίως πρέπει να επισημάνουμε τις ελλείψεις στους οδηγούς του ΕΚΑΒ, ενώ πρέπει να πούμε ότι το Κ.Υ. της Ίου έχει την εποπτεία των Περιφερειακών Ιατρείων της Σαντορίνης λόγω της ένταξης τους στο ΕΣΥ, στο οποίο δεν ανήκει το Νοσοκομείο της Σαντορίνης. Επίσης πρέπει να σημειωθεί η ιδιαίτερη συνεισφορά του Δήμου Ιητών με την καταβολή 40.000 ευρώ ετησίως στους γιατρούς, όσο και σε άλλες ανάγκες του Κ.Υ.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*