Επίσκεψη του Γιάννη Βλασερού στη Νάξο και Σύρο

Άκης Αξαόπουλος
13/04/2022 10:57
 
 
 

 

Ο Γιάννης Βλασερός Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος
Αλλαγής επισκέφτηκε την Νάξο και Σύρο συνοδεύοντας την εκπρόσωπο του Κινήματος Μάρα Κουκουδάκη Υπεύθυνης του ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης του κόμματος την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8, 9 και 10 Απριλίου. Στην κομματική συγκέντρωση που έλαβε χώρα στη Νάξο μετά την εισήγηση του γραμματέα της Τ.Ο. Χρήστου Μπούσιου, το λόγο έλαβε η συντρόφισσα Μάρα Κουκουδάκη, η οποία αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση και στις θέσεις του Κινήματος στο κάθε ζήτημα.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γιάννης Βλασερός που αναφέρθηκε στην ανάγκη το κόμμα να πάρει θέση σε καυτά τοπικά θέματα όπως είναι:

Το πρόβλημα του νοσοκομείου του νησιού το οποίο έχει ανάγκη κτιριακής επέκτασης για τη δημιουργία χειρουργικής κλινικής και ΜΕΘ και άλλων τμημάτων.
Η δημιουργία σύγχρονου λιμανιού και αεροδρομίου που δικαιούται η Νάξος
 αλλά προκλητικά στερείται.
Η οριστική λύση της ύδρευσης της Νάξου θα πραγματοποιηθεί εφόσον δημιουργηθεί σύγχρονη μονάδα αφαλάτωσης που θα συνεπικουρεί τα φράγματα, τα οποία
 σε περίπτωση ανομβρίας δεν καλύπτουν τις ανάγκες σου νησιού.
Η μείωση των λειτουργικών εξόδων των αγροτών που στενάζουν από την
 εκτόξευση τους και πολλές φορές δεν μπορούν να παράξουν προϊόντα.
Η διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του νησιού. Δυστυχώς πολλά μνημεία παραμένουν εγκαταλειμμένα και κάποια γκρεμίζονται.
Το φλέγον πρόβλημα της ακρίβειας που είναι πιο έντονο στα νησιά μας απαιτεί δραστική μείωση του Φ.Π.Α. στο πλαίσιο της νησιωτικότητας.

Κλείνοντας και αναφερόμενος στο θέμα σ’ αυτοοργάνωσης του κόμματος τόνισε την ανάγκη ισχυρών τοπικών κομματικών οργανώσεων. Σε ο, τι δε αφορά στην Νάξο θα 
μπορούσε να γίνει και τοπική οργάνωση της ορεινής Νάξου για να υπάρχει μεγαλύτερη
 αντιπροσωπευτικότητα.

Το λόγο στην συνέχεια έλαβαν και άλλοι παρευρισκόμενοι και ακολούθησε ένας γόνιμος 
διάλογος. Την επόμενη, κλιμάκιο του κόμματος επισκέφτηκε το Φιλώτι όπου έτυχε
 χαρούμενης υποδοχής και πραγματοποιήθηκε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων. Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα γραφεία της Τ.Ο. του Κινήματος στην Ερμούπολη της Σύρου. Η συζήτηση άνοιξε με ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του γραμματέα ΝΕ Κυκλάδων Χρήστου Πολατσίδη. Την κεντρική τοποθέτηση πραγματοποίησε η σύντροφος Μαρία Κουκουδάκη, η οποία αναφέρθηκε στις επιλογές και στις θέσεις του Κινήματος
 στην παρούσα συγκυρία και στην μεγάλη ανάγκη αυτοοργάνωσης.

Ακολούθησε η τοποθέτηση των περισσότερων παρισταμένων. Την συζήτηση έκλεισε ο Γιάννης Βλασερός που αναφέρθηκε στην σημασία του ψηφιακού κόμματος στην προώθηση της λαϊκής συμμετοχής στις διεργασίες του Κινήματος. Στην συνέχεια επικεντρώθηκε στον κίνδυνο που διατρέχει το ΕΣΥ με την παρούσα Κυβέρνηση να χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα του. Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη το Νοσοκομείο της Σύρου να αναβαθμιστεί σε Γενικό Νοσοκομείο και να καλύπτει υψηλού επιπέδου ανάγκες περίθαλψης και όχι σε ορισμένες
περιπτώσεις να είναι διακομιστικό κέντρο για το συμφέρον όλων των Κυκλαδιτών. Η επιστροφή στην Αθήνα μας άφησε μια γλυκιά γεύση λαϊκής επικοινωνίας και δημοκρατικού διαλόγου απαραίτητη για να πάνε τα πράγματα μπροστά στο κόμμα και στην Χώρα.

(Visited 195 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*