Ο Γιάννης Βλασερός για τα προβλήματα των Κυκλάδων

Άκης Αξαόπουλος
19/07/2022 18:52
 
 
 

Ο αν. γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σαντορίνη έδωσε συνέντευξη στο ΤV Volcano και στους δημοσιογράφους κ. Μυτιληναίο, κα Πρασινου και κ. Πράσσο όπου αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν σήμερα τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα το κομμάτι της Υγείας.

Ο κ. Γιάννης Βλασερός μιλώντας στο Volcano tv ανέφερε ότι σκοπός του ταξιδιού του στη Σαντορίνη ήταν μεταξύ άλλων ήταν να έρθει, στο πλαίσιο των πολιτικών πρωτοβουλιών του, σε επαφή με το κοινό και να εκθέσει το πρόγραμμα του κινήματος ως αναπληρωτής του τομέα υγείας ξεκινώντας από τη Σαντορίνη.

Σε ο, τι αφορά στο νοσοκομείο της Σαντορίνης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα νοσοκομείο που διαθέτει την τεχνολογική και κτιριακή υποδομή ώστε -αν στελεχωθεί κατάλληλα- να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες λόγω τουρισμού ανάγκες του νησιού τα προβλήματα δε που αντιμετωπίζει ανέφερε ότι αφορούν κυρίως σε προβλήματα του συστήματος υγείας και του ΕΣΥ που δεν μπορεί στη ουσία να καλύψει τις ανάγκες των νησιών που έχουν μια γεωγραφική ιδιαιτερότητα.

Σε σχέση με την πανδημία, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο πρόβλημα και τόνισε ότι και κρατικά – υγειονομικά πρέπει να αλλάξει ο τρόπος δομής κι να υπάρξουν μονάδες για τυχόν επιπλέον ανάγκες που θα προκύψουν. «Πρέπει να βελτιώσουμε επίσης το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης ώστε ο πολίτης που έχει πρόβλημα να μπορεί να αποταθεί εκεί και να αντιμετωπισθεί. Πρέπει να αλλάξει γενικότερα η δομή υγείας του κράτους», πρόσθεσε.

Τα προβλήματα της υγείας, ωστόσο, δεν είναι τα μόνα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες. Σε σχέση με τα υπόλοιπα ζητήματα ο κ. Βλασερός αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας στα νησιά, αλλά και της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Σαφώς το θέμα της ακρίβειας στα καύσιμα αλλά και στα είδη πρώτης ανάγκης απασχολεί τους πολίτες, είπε και πρόσθεσε ότι η ακρίβεια πάει να εξοντώσει τον μέσο και τον πιο αδύναμο οικονομικά πολίτη. Και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι: «Σε ο,τι μας αφορά ως κόμμα αυτή τη στιγμή καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ο πρόεδρος μας κ. Ανδρουλάκης έχει τονίσει, λ.χ., επανειλημμένως ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης».

(Visited 124 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*