Γ. Βλασερός: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, να μην ιδιωτικοποιηθεί»

Newsroom
22/03/2023 19:52
 
 
 

 

Πηγή ζωής, αλλά και αγαθό κοινής ωφελείας είναι το νερό, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννη Βλασερό.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, αλλά και του κυβερνητικού νομοσχεδίου, ο κ. Βλασερός τόνισε ότι δεν πρέπει να μετατραπεί σε εμπορικό προϊόν, καθώς θα αποτελέσει αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης  (ή ακόμη και κερδοσκοπίας), εις βάρος των πολιτών.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βλασερού:

Κάθε χρονιά, τούτη τη μέρα (22 Μαρτίου), εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η οποία αποτελεί μια ευκαιρία για ευαισθητοποίηση μας σε ζητήματα που σχετίζονται με αυτό το πολύτιμο αγαθό, το νερό.

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση περνάει το ν/σ για την ιδιωτικοποίηση του νερού, το οποίο, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί ένα αγαθό κοινής ωφελείας και δεν πρέπει να μετατραπεί σε ένα εμπορικό προϊόν που θα γίνει αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης ή ακόμη και κερδοσκοπίας.

Μια τέτοια προοπτική θα είναι εις βάρος των πολιτών για τον επιπρόσθετο λόγο ότι μπορεί να το καταστήσει ακριβότερο. Θα πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου ότι το νερό είναι πηγή ζωής και δεν είναι σωστό να το σπαταλάμε, ενώ πρέπει να είναι προσιτό σε όλους τους πολίτες με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.